• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör mağdurlarının evleri hazır

Yeniakit Publisher
2016-10-03 22:32:00 -
Terör mağdurlarının evleri hazır

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de inşaat hamlesi başlatan TOKİ, Silopi’de yapımı süren 236 konutu bu yıl bitirecek. Başkan Turan, “Doğu ve Güneydoğu’ya 3 yılda 60 bin konut yapma hedefimiz var” dedi

Sosyal yaşam projeleriyle dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), terör mağdurlarının da yaralarını sarıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiklerini belirten TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, "Bölgede terör sebebiyle birçok il, ilçe ve kasaba ciddi zarar gördü. Şu anda acil bir plan olarak Diyarbakır, Şırnak, Mardin'de konut ihtiyacını karşılamaya yönelik büyük bir hamle başlattık" dedi.

YOĞUN BİR TALEP VAR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden yoğun bir konut talebinin geldiğini de vurgulayan Turan, "Şırnak Silopi'de inşası devam eden 236 konutumuzu yılsonunda bitireceğiz. 3+1 planda inşa ettiğimiz Silopi projemizde ayrıca, çocuk oyun parkları, 94 araçlık otopark ve spor alanı da bulunacak" diye konuştu. Toplam blok alanı 40 bin 977 metrekare olan Silopi konutları on bloktan oluşuyor.

3 YILDA 60 BİN KONUT PLANI

Bugüne kadar Doğu ve Güneydoğu'ya TOKİ tarafından alt gelir grubuna yönelik yaklaşık 150 bin sosyal konut yapıldığına vurgu yapan Ergün Turan, "Bölgede vatandaşların ihtiyacı olan birçok binayı da şu anda inşa ediyoruz. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Erzurum ve Kars gibi illerde yoğun çalışmalarımız bulunuyor. Bundan sonra da 2016-2019 planlamamız çerçevesinde önümüzdeki üç yılda Doğu ve Güneydoğu'ya yaklaşık 60 bin konut yapma hedefimiz var" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SİT ALANLARI KORUNUYOR

Doğu ve Güneydoğu'da önceliklerinin yerel olanın, tarihin, SİT alanlarının korunması olduğunu belirten Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle Diyarbakır-Sur gibi birçok şehrimizde SİT alanları var. Şanlıurfa Viranşehir ve Maşuk'ta yerel mimariyi barındıran ilimizin doğası, tarihi ile uyumlu, şehre yeni değerler katacak projelerimiz devam ediyor. Tarihi dokuya zarar vermeden, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Mardin ve diğer şehirlerimizde projelerimiz devam ediyor.”

20 MİLYARLIK YATIRIM

Toplu Konut İdaresi'nin bölgede çok büyük çalışmalarının olduğunu ve aynı hızla devam ettiklerini ifade eden Turan, "Bölgede 2002 yılından bugüne kadar 20 milyarlık yatırım yaptık. Şu anda acil bir plan olarak konut ihtiyacını karşılamaya yönelik büyük bir hamle başlattık. Bölgede rezerv konutlarının yapımını üstlendik. İdare olarak ihtiyaç duyulan bütün rezerv konutları yapacağız" dedi. Öncelikli görevlerinin dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu vurgulayan Turan, bir yandan da sosyal donatı alanları, kamuya yönelik uygulamalar geliştirdiklerini söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23