• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör koridoruna dört operasyon

Yeniakit Publisher
2017-10-12 05:51:00 - 2017-10-12 05:55:00
Terör koridoruna dört operasyon

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmak istenen terör koridorunun önünü kesecek dört aşamalı harekât planı dahilinde hareket ettiği öğrenildi.

Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör koridoru oyununa karşı uygulayacağı uzun menzilli askeri planın detayları şu şekilde:

İLK ROTA DAR TA İZZAH:

Hatay- Reyhanlı sınır hattından öncü birlik olarak İdlib'e giren ve operasyonun düğmesine basan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı muhalif gruplar ile Türk askerinin ilk ulaşacağı rota İdlib'in kuzeyindeki Dar ta İzzah olacak. Harekat planında ilk hedef olan İdlib'deki terörist unsurların temizlenmesi için 'süpürme operasyonu' buradan yönetilecek. İdlib'in terörden temizlenmesiyle İdlib-Dar ta İzzah hattı, oluşturulması planlanan 'geçiş koridorunun' ilk etabı olacak.

AFRİN'İN KAPISI TEL RIFAT İLE ARALANACAK:

Harekatın ikinci adımında geçiş koridorunu Fırat Kalkanı bölgesine ulaştıracak hamle atılacak. 'YPG'yi boğma operasyonu' kapsamında terör örgütü YPG'nin arasında bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolünde bulunan Afrin'in güneyindeki Cinderisi ile Halep'in kuzeyinde Arap nüfusun yoğun olduğu Tel Rıfat ilçesi terörden arındırılarak güvenli bölgeye dönüştürülecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AFRİN'E DOĞRUDAN OPERASYON:

YPG'nin Menbiç ile Afrin hattı tamamen kesilecek. Batıdan ve güneyden kuşatılan Afrin, kontrol altına alınarak İdlib çatışmasızlık bölgesine dahil edilecek. Harekatın üçüncü aşamasında açılan koridorla savunmasız bırakılan ve abluka altına alınan Afrin'e doğrudan 'Güney Fırat operasyonu' yapılacak. Terör örgütünün Türkiye sınırının hemen karşısında stratejik öneme sahip Minnak Hava Üssündeki etkinliği ve Amanos geçiş hattı kırılacak.

YPG FIRAT'IN DOĞUSUNA İTİLECEK:

Planın dördüncü aşaması 'Batı Fırat operasyonu' ile devam edecek. Hedef terör örgütü DEAŞ'tan temizleme bahanesi ile oldubittiye getirip Menbiç'e yerleşen, Türkiye'nin kırmızı çizgisini çiğneyerek Fırat'ın batısına geçen terör örgütü YPG olacak. Menbiç terör unsurlarından temizlenecek ve Fırat'ın doğusuna itilecek. Ankara bu hamleyle PKK/PYD-YPG terör örgütünün, tarihi Arap kenti olan Menbiç'te demografik yapıyı değiştirmesine engel olacak. Menbiç, yine bölgenin sahiplerinin kontrolüne verilecek.

İDLİB HALKI: PKK ENGELLENECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Astana anlaşmaları çerçevesinde intikal edeceği İdlib çatışmasızlık bölgesinde, halkın güvenli bir yaşama kavuşma umutları artıyor. İdlib gerilimi azaltma/çatışmasızlık bölgesi içinde yer alan batı Halep kırsalındaki Daret İzze ilçesinden siviller, TSK'nın bölgeye ateşkes rejiminin takibi amacıyla gözlem noktaları kurmak için yapacağı intikali Anadolu Ajansı'na değerlendirdi. Cemil Derviş "İntikalle birlikte, işlevsiz kurumlar yeniden aktifleşecek. Hastaneler, okullar düzenli ve güvenilir şekilde görevini yerine getirecek. Türk ordusu İdlib'de hayatımızı 180 derece değiştirecek. Normal, güvenilir ve akıcı günlük hayatımıza yeniden kavuşacağız. Hayat normale dönecek" ifadelerini kullandı. Memur Yahya Lüle de, şunları kaydetti: "Türk ordusunun intikali ile değişiklik sadece idlib'de olmayacak. Türkiye ordusunun intikal ettiği bütün bölgelere hayatın canlılığı yeniden dönecek. Bütün alanlar aktif olacak, sağlık ve eğitim hizmetiyle yeninde canlanacak. Mutlu olacağız. Türk ordusunun intikaliyle PKK'nın İdlib'e de yayılması engellenecek" dedi.

Sabah

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23