• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör dünyanın ortak problemi

Yeniakit Publisher
2017-05-25 06:28:00 -
Terör dünyanın ortak problemi

Brüksel’e giderken önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu gerçeği artık herkesin kabul etmesi gerekiyor; terörizm, bugün tüm dünyanın sorunudur. Hâlâ ‘benim teröristim, senin teröristin’ ayrılığının yapılması devam ediyor. Bunlardan sıyrılmamız şart” dedi.

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Beraberindeki heyetle NATO’nun yeni karargahının açılışı nedeniyle gerçekleştirilecek mini zirveye katılmak için Belçika’ya gittiğini söyleyen Erdoğan, devlet ve hükümet başkanlarının da katılacağı liderler zirvesi düzenleneceğini ifade etti. Brüksel toplantısının, özellikle küresel belirsizliklerin arttığı, uluslararası güvenliğin kırılgan hale geldiği bir döneme rastladığını paylaşan Erdoğan, şunları ifade etti:

TERÖRÜN PANZEHİRİ DAYANIŞMADIR

“Terör, bu tehditler arasında şu anda en önceliklisi. Şu gerçeği artık herkesin kabul etmesi gerekiyor; terörizm, bugün tek bir ülkenin değil tüm dünyanın sorunudur. Küresel meseleler ancak küresel boyutta bir işbirliğiyle çözüme kavuşturulmalıdır. Hâlâ ‘benim teröristim, senin teröristin’ ayrıcalığının, ayrılığının yapılması görüyoruz ki bazı yerlerde devam ediyor. Bunlardan sıyrılmamız şart. Küresel meseleler, küresel boyutta ele alındığı sürece çözüme kavuşabilir. Terörün panzehiri ise kesinlikle dayanışmadır. Bu ortamda NATO’nun daha faal olması, bilhassa terörle mücadelede müttefiklere daha fazla destek vermesi gerekiyor.”

AB TEMSİLCİLERİ İLE ÖNEMLİ TEMAS
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Erdoğan, zirve kapsamında bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler yaparak hem NATO konularını hem de ikili gündemdeki meseleleri istişare edeceklerini dile getirdi. Erdoğan, zirveden önce AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile ortak görüşme yapacağını bildirdi. Görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerindeki son durumu ve ileriye dönük atılacak adımları ele almayı öngördüklerini belirten Erdoğan, ayrıca ziyaret vesilesiyle Avrupa’da yaşayan vatandaşlarla da bir araya gelip hasret gidereceklerini kaydetti.

SİYASETTE FETÖ TEMİZLİĞİ

Soruları da cevaplayan Erdoğan, “Siyasette FETÖ temizliği yapılmadığı” iddiaları ve Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesine ilişkin şunları söyledi: “Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden, bunu somut olarak ortaya koyması lazım. Hep söyleriz, hukukta bir kaide var, ‘Müddei, iddiasını ispatla mükelleftir.’ Kimse bu söyle, kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın damadını söylüyorsan, tamam bu konu yargıyla alakalı bir konu. Yargı bu arada şu anda denetimli serbestlik kararı vermiş, bunun beraatine karar vermemiş. Bunda AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil.”

ALMANYA’YA GÜLE GÜLE DERİZ

Alman askerlerinin İncirlik Üssü’nden çekilmesi tartışmalarına ilişkin de Erdoğan, “Bu konuyla alakalı bize gelmiş bir şey yok. ‘Biz Ürdün’e gidiyoruz, gitmiyoruz’, buna benzer bize ulaşmış herhangi bir şey yok. Böyle bir şey de eğer yapacak olurlarsa bizim için çok da böyle önemli bir sorun değil bu. Giderlerse biz ‘güle güle’ deriz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı, FETÖ’cü 10 subayın siyasi sığınma talebine ise, “Almanya böyle şeyler yapmaya devam ederse... Zaten alışmış onlar teröristleri kabule, Biz de tabii kovalamaya devam ederiz” dedi.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23