• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör devleti İsrail Gazze'yi bombaladı!

Yeniakit Publisher
2018-02-18 02:26:00 -
Terör devleti İsrail Gazze'yi bombaladı!

Gazze sınırında yaşanan bir patlamanın ardından İsrail'den Gazze'ye top atışıyla saldırı yapıldı. Patlamada 4 İsrail askerinin yaralandığı duyuruldu. Netanyahu'nun konuya ilişkin açıklamasının ardından İsrail Gazze'ye bir kez daha saldırı düzenledi.

Bu akşam saat 19.00 sularında Gazze sınırında bir patlama yaşandığı belirtildi. Patlamanın ardından İsrail'den Gazze'ye top atışları gerçekleştirildi.

4 İSRAİL ASKERİ YARALANDI

İsrail ordusu, Gazze sınırında bombanın infilak etmesi sonucu 4 askerinin yaralandığını duyurdu. Yaralıların hastaneye kaldırıldığı ve 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtilen açıklamada, olayın ayrıntılarına ilişkin bilgi verilmedi.

İSRAİL ORDUSU: SORUMLUSU HAMAS

İsrail Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Ronen Manelis, yaptığı yazılı açıklamada, bölge istikrarını sarsan "tehlikeli bir saldırı" niteliğindeki olayın sorumlusunun Hamas olduğunu öne sürerek, "Gazze'de yaşananların, yer altı ve yer üstünde olanların tümünden Hamas'ı sorumlu tutuyoruz." ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

NETANYAHU SERT CEVAP VERİLECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, devriye görevi yapan askeri bir aracın geçişi sırasında bombanın infilak etmesini "tehlikeli bir olay" olarak nitelendirdi ve gerekli cevabın "uygun ve sert bir şekilde" verileceğini ifade etti.

İSRAİL'DEN GAZZE'YE SALDIRI

Netanyahu'nun açıklamasının ardından dakikalar önce ise İsrail savaş uçaklarının havalandığı ve Gazze'de Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir mevziyi bombaladığı bildirildi.

Filistinli emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze'deki Zeytun Mahallesi'nde Kassam Tugayları'na ait bir mevziye saldırı düzenledi.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada "İsrail ordusu Gazze'de 6 hedefi vurdu. Bunlar arasında Zeytun Mahallesi'nden İsrail'e doğru inşa edilen bir tünel, Han Yunus'ta bir silah üretim fabrikası ve askeri bir üs bulunuyor. İsrail'e saldırılarından dolayı Hamas'ı sorumlu tutuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23