• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör bitecek

Yeniakit Publisher
2016-05-25 06:37:00 - 2016-05-25 06:31:09
Terör bitecek

Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanı seçilmesi ve Başbakan olarak görevlendirilmesinin ardından partisinin ilk grup toplantısına katılarak yaptığı konuşmasına, “Bismillah diyerek, ilk günkü aşkla yeni dönemde millet hizmetini vermeye başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” ifadeleriyle başladı.

Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanı seçilmesi ve Başbakan olarak görevlendirilmesinin ardından partisinin ilk grup toplantısına katıldı. Sözlerine, “Çok değerli dava arkadaşlarım, misafirlerimiz, saygıdeğer hanımefendiler, değerli basın mensupları; ‘Bismillah’ diyerek, ilk günkü aşkla yeni dönemde millet hizmetini vermeye başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diyerek başladı. Yıldırım, yeni hükümetin ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi. Yıldırım, “Cenabı Mevlam yeni dönemde güzel hizmetleri insanımıza, milletimize yapmayı bizlere nasip eylesin” diye konuştu. 

DAVUTOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında selefi Ahmet Davutoğlu’na, “Partimizin ikinci Genel Başkanı, değerli yol arkadaşım, Sayın Ahmet Davutoğlu’na bir defa daha bu vesileyle ülkemiz, milletimiz için yaptığı güzel hizmetlerden dolayı, grubum ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum” sözleriyle teşekkür etti. 

Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhuriyet tarihinde ilk defa milyonlarca vatandaşın oyuyla seçilen cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatarak, “Bu gerçeği bazıları kabul etmese de cümle alem, dost düşman, herkes bunu böyle biliyor, böyle kabul ediyor” dedi. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Yıldırım, anlamlı mesajıyla kongrelerini onurlandıran, AK Parti’nin kurucusu, genel başkanı, liderleri, Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, sevgilerini, saygılarını ilettiklerini söyledi. Erdoğan’a “Sayın Cumhurbaşkanımız, buradan AK Parti grubu olarak, bir defa daha diyoruz ki yolun yolumuzdur, davan davamızdır, sevdan sevdamızdır. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle, gelecekte de öyle olmaya devam edecektir” diye konuştu.  

TEZAHÜRATLAR DİNMEYİNCE KONUŞMAK İÇİN İZİN İSTEDİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Yıldırım, partililerden, “Arkadaşlar bir dakika... Erzincan, İzmir, Anadolu, hepiniz buradasınız, heyecanınızı anlıyorum. Ancak sesim zaten yine arıza moduna geçiyor. Onun için biraz bana müsaade edin, 10 dakika meramımı anlatayım ondan sonra istediğiniz kadar coşkuya serbestsiniz” diyerek konuşması için izin istedi. 

PARALELLE MÜCADELE SÜRECEK

Konuşmasında paralel çeteyle mücadeleye özel yer ayıran AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, “Paralel örgüte karşı da mücadelemiz, hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek. Kimse Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet vardır, tek vatan vardır, tek bayrak vardır, tek millet vardır” ifadelerini kullandı.  

“TERÖR BELASI”

Terör konusunun Türkiye’nin en önemli ve öncelikli konusu olduğuna işaret eden Yıldırım, “Ülkemizin enerjisini tüketen, milletimizin barışını, huzurunu, güvenliğini tehdit eden terör en önemli konularımızın başındadır. Buradan bir defa daha ilan ediyorum; milletim rahat olsun, Türkiye’yi bu terör belasından mutlaka kurtaracağız. Operasyonlar silahlar tamamen yok olup ortadan kaldırılmasına kadar devam edecek” diye konuştu. 

“EKMEĞİMİZİ BÖLERİZ, TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRMEYİZ”

Suriye’de 4 yılı aşan anlamsız bir savaş olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Bu anlamsız savaş, yüzbinlerce din kardeşimizin hayatına mal oldu. Kimisi de canlarını kurtarmak için hayatını tehlikeye attı ve yollarda, denizlerde maalesef bebekten yaşlısına kadar birçok insan hayatını kaybetti. Bu şartlar altında Türkiye ne yaptı? Türkiye geleneksel o misafir severliğiyle bağrını, kucağını ölümden kaçan mazlum, çileli insanlara açtı. 3 milyon insanı bağrımıza bastık, kardeş bildik, ekmeğimizi paylaştık. Ekmeğimizi paylaşırız, ekmeğimizi böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz, bunu herkes bilsin. Yolları böleriz, milleti böldürtmeyiz” ifadesini kullandı. 

FİİLİ DURUM ANAYASAL HALE GELECEK

“Cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesiyle birlikte ne yazık ki darbe ürünü, vesayet anayasası, artık fiili durumun ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır” diyen Yıldırım yeni anayasa ile ilgili şu görüşleri dile getirdi: “Şimdi önümüzde tarihi bir fırsat var. Artık Cumhurbaşkanımızın, seçimle işbaşına geçmiş cumhurbaşkanının milletiyle ilişkisindeki fiili durumunu anayasaya uygun hale getirmek biz AK Parti Grubu’nun en önemli işidir, boynunun borcudur. Başkanlık sistemi dahil yeni anayasa için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız.”

“YENİ DÖNEMDE MALİ DİSİPLİNDEN ASLA TAVİZ YOK”

Başbakan Binali Yıldırım, “Yeni dönemde mali disiplinden asla taviz vermeden yatırımların artırılması, Türkiye’nin her bölgesine yatırım yapılması için üretimi, istihdamı bütün gücümüzle teşvik edeceğiz, destekleyeceğiz. Adeta yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz”dedi.

“FAZLA BAĞIRMA BENİM GİBİ SESİN GİDER”

Yıldırım’ın konuşması sık sık partililerin tezahüratlarıyla kesildi. İzmir ve Erzincan’dan gelen çok sayıda partili, slogan atma konusunda da adeta yarıştı. Sloganlar nedeniyle sesini duyurmakta zorluk çeken Yıldırım, “Fazla bağırma benim gibi sesin gider. Sesim zaten arıza moduna geçti. Meramımı anlatayım, sonra istediğiniz kadar devam edersiniz. Söz veriyorum 5 dakika içinde bitiriyorum” sözleriyle müdahale etti. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23