• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Temel’i attık Dursun’a bırakmadık!

Yeniakit Publisher
2017-03-18 05:51:00 -
Temel’i attık Dursun’a bırakmadık!

Zigana Tüneli’nin temelini atan, Gümüşhane ve Bayburt mitinglerine katılan Başbakan, “Karadeniz’de, Temel, Dursun, bir de Hızır var. Eskiden temeli atarlar, ‘dursun’ derler, Hızır’ı da gönderirler. Şimdi temeli atıyoruz, ‘dursun’ demiyoruz, Hızır’ı çağırıyoruz, Hızır gibi yetişiyor AK Parti” dedi.

YENİ AKİT / ANKARADün Orta Karadeniz’e çıkarma yapan Başbakan Binali Yıldırım, Yeni Zigana Tüneli’nin temelini attı, Gümüşhane ve Bayburt’ta halka seslendi. Zigana-Gümüşhane yolu Köstere mevkisinde düzenlenen Yeni Zigana Geçidi Temel Atma Töreni’nde konuşan Başbakan, “Zigana Tüneli, tarihi İpek Yolu’nun en önemli noktası. Tünel inşa edilince Trabzon’dan Gümüşhane’ye, Bayburt’a, oradan Erzurum Aşkale’ye, Gümüşhane’den Erzincan’a yol kısalacak, daha güvenli hale gelecek ve insanlarımız rahat, konforlu şekilde seyahat edecek. Tünele, Köstere mevkisinden girilecek, 15 kilometre sonra Maçka’dan çıkılacak” dedi. 

FIKRA İLE İZAH ETTİ

Geçmişte nice ocakların sönmesine neden olan Zigana Dağı’nın, türkülere, ağıtlara da konu olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti: “Eskiden ticaret yapanlar birbirlerini yolcu ederken, ‘Zigana’da hayatta kalırsan, İnşallah görüşürüz’ diyordu. Artık bu topraklarda hiçbir yerde hayatta kalma derdiyle seyahat olmayacak. “Biliyorsunuz Karadeniz’de, Temel, Dursun, bir de Hızır var. Eskiden temeli atarlar, ‘dursun’ derler, Hızır’ı da gönderirler. Şimdi temeli atıyoruz, ‘dursun’ demiyoruz, Hızır’ı çağırıyoruz, Hızır gibi yetişiyor ve 4 senede 30 kilometreye yakın tüneli bitiriyor. İşte AK Parti bu. İşte AK Parti’nin farkı bu.”

ARTIK PATRON MİLLET

Daha sonra Gümüşhane ve Bayburt mitinglerinde vatandaşa seslenen Yıldırım, muhalefet cephesinden gelen ‘tek adam’ eleştirilerine de cevap vererek, “Patron 80 milyon olacak. Siz olacaksınız. Siz karar vereceksiniz. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olmaz. ‘Yürü’ dersin yürür, ‘dur’ dersin durur. Bu kadar basit” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KİŞİ BAŞI GELİR 25 BİN DOLAR!

İktidarları dönemindeki yatırım projelerinden de örnekler veren Başbakan, şöyle devam etti: “Eski dönemlerde proje yapmak isteyenler arazinin önüne bir tabela koyar, çeker giderdi. İş deseniz yok, icraat deseniz yok, yatırım deseniz hiç yok. Biz AK Parti olarak bu tabelacılığı bitirdik. Burada söz veriyorum, yeni anayasayla birlikte Türkiye’nin 10 yıl içinde milli gelirini 25 bin doların üzerine çıkaracağız.”

KILIÇDAROĞLU, AKLINI BAŞINA AL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Ey Kılıçdaroğlu, aklını başını al. Bugün gençlerin gücü senin bu direncini yerle bir eder” uyarısında bulunan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: 

“Gençlerine güvenmeyen geleceğine güvenemez. Fatih Sultan Mehmet bir çağı kapatıp bir çağı açarken, gemileri karadan yürütürken, sadece 21 yaşındaydı. Ecdat 18-19 yaşında ‘Çanakkale geçilmez’ dedi. Yedi düvele destan yazdı. 15 Temmuz alçak darbe girişiminde şehirleri, meydanları dolduran gençlerdi. Diyor ki ‘Gençler tezahürat yapsın, bayrak açsın, siyasete karışmasın.’ Hadi oradan. Büyük, aydınlık Türkiye’nin sancağı sizin ellerinizde yükselecek gençler.”

PEYGAMBERE SAYGISIZLIK NE HADDİNE?

Bayburt’taki konuşmasında da Deniz Baykal’ın çirkin benzetmesine dikkat çeken Yıldırım, şunları söyledi: “CHP’nin önceki genel başkanı bir konuşma yapıyor, konuşma baştan aşağı ofsayt. Bir tane doğru bir şey yok. Ama öyle bir laf etti ki inanın çok üzüldüm. Şöyle diyor; ‘böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın’ Haşa. Peygambere saygısızlık ne haddine. Bunların, bu aziz milletin inançlarına bile saygıları yok. Ağzından çıkanı bunların kulakları duymuyor. Bir şarkı yapmışlar, ‘inşallah, maşallah, Allah Allah’ lafızlarıyla doldurmuşlar. Bolca istismar... Bir yandan kutsalları istismar edip diğer yandan peygambere saygısızlık yapacaksın. Buradan sesleniyorum; Hazreti Peygamberimizi ağzınıza almayın, saygısızlığı bırakın.”

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23