• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Telafer'de Haşdi Şabi tedirginliği

Yeniakit Publisher
2016-11-03 19:13:00 - 2016-11-03 19:26:26
Telafer'de Haşdi Şabi tedirginliği

Irak'ta Telaferli Türkmenler, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma bahanesiyle kentlerine girip orada ihlallerde bulunmasından endişe duyuyor.

Musul Türkmen Milletvekili İzzeddin Devlet, "Telafer halkı, Haşdi Şabi ve PKK'nın Telafer'e girmesinden endişe ve korku duyuyor." dedi.

HAŞDİ ŞABİ TELAFER'E GİRMEYECEK

Başbakan Haydar el-İbadi ile görüşerek, konuyla ilgili endişe ve taleplerini kendisine aktardıklarını söyleyen Devlet, şunları söyledi:

"İbadi ile toplantıda, Telafer'in halihazırdaki durumu ve DEAŞ sonrası durumunu detaylı şekilde ele aldık. Telafer'in kurtarılmasının ordu eliyle olmazsa başka sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Haşdi Şabi Telafer'e girerse yeni mezhepsel savaş çıkacak ve siviller bunun kurbanı olacak. Telafer ilçesi de haritadan silinecek. İbadi'ye bu endişelerimizi anlattık ve kendisi Telafer'e sadece polis ve ordu güçlerinin gireceği sözünü verdi. Ancak bu kararın uygulanıp uygulanmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Haşdi Şabi'nin başbakanın bu kararına uymasını bekliyoruz."

KAYGILIYIZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Musul Türkmen Milletvekili İzzeddin Devlet, "Hem Sünni Telafer Türkmenleri hem de Sünniler olarak Haşdi Şabi'nin Telafer'de intikam eylemine girişeceğinden kaygı duyuyoruz. Daha önce diğer bölgelerde insan hakları ihlalleri yapıldı. Sivillerin korunması ve kanın akmaması için bunların (Haşdi Şabi) Telafer'den uzak tutulması gerekir." ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23