• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tekrar seçimde 5’li ittifak

Yeniakit Publisher
2015-08-26 08:05:44 - 2015-08-26 08:05:44
Tekrar seçimde 5’li ittifak

Tekrar seçime gidilirken muhalefet partileri yeniden harekete geçti. Ak Parti’nin tek başına iktidarını engelleme adına 7 Haziran seçimlerinde barajı aşması için HDP’ye destek veren CHP ve paralel yapının kasım ayında yapılacak erken seçimde de aynı taktiği kullanacağı öğrenildi. Seçim hükümetine üye vermeye yanaşmayan MHP ve CHP, seçim meydanlarında HDP’lilerin anayasa gereği kabinede yer almasının suçlusu olarak Ak Parti’yi gösterecek.

Erken seçim tarihinin belli olmasının ardından AK Parti düşmanları yeniden harekete geçti. 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde AK Parti’nin tek başına iktidar olmasını engellemeye çalışan CHP ile koalisyon görüşmelerinde süreci tıkayan MHP’nin koalisyonun kurulamamasından ve HDP’ye bakanlık verilmesinden dolayı seçim meydanlarında AK Parti’yi suçlayacağı belirtiliyor. Ancak CHP’nin 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi oylarının bir kısmını HDP’ye yönlendireceği, MHP’nin de ırkçı politikalara devam ederek HDP’nin değirmenine su taşıyacağı ifade ediliyor. Paralel yapı, Doğan Medya, PKK ve muhalefet partilerinden oluşan 5’li yapının 1 Kasım hedefi ise HDP’ye yeniden barajı aştırmak.  

TÜRKİYE KARŞITLARININ ŞER PLÂNLARI

7 Haziran seçimleri sonrası muhalefet partilerinin katı tutumları yüzünden koalisyon hükümetinin kurulamaması sonrası ülke 1 Kasım’da erken seçime gitmeye hazırlanıyor. Türkiye karşıtı güçler 7 Haziran seçimleri öncesi olduğu gibi yine AK Parti’nin tek başına iktidar olmaması için kirli planlar yapmaya başladılar. Bir yandan AK Parti’nin oylarının yükselmesinin önüne geçilmek istenirken, diğer yandan da HDP’ye yeniden barajı aşırma hedefleniyor. Seçimler öncesinde oylarının bir kısmını HDP’ye yönlendiren CHP yönetimi, erken seçimlerde de aynı politikayı sürdüreceği ifade ediliyor. HDP’ye bakanlık verilmesinin önünü açan MHP’nin de siyasi politikalarının HDP’nin çıkarına olması muhalefet partilerinin hep birlikte, “HDP’yi barajdan geçirelim” politikasında birleştiği görülüyor.

“CHP’Yİ TÜRK MİLLETİ AFFETMEZ”

Akit’e konuşan siyasiler her gün şehitlerin geldiği bir ortamda HDP’ye oy verenleri bu milletin affetmeyeceğini belirterek, önümüzdeki seçimlerin ülke için önemine dikkat çektiler. CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman, 1 Kasım seçimlerinde CHP’nin yine HDP’yi destekleyebileceğini belirterek, “Bu yeni CHP’den her şey beklenir” dedi. CHP yönetimini sert sözlerle eleştiren Arıtman, “Bugünkü atmosferde HDP’yi destekleyeni bu millet affetmez. Her gün şehit cenazeleri gelirken, PKK’nın siyasi uzantısı bir partiyi desteklemeyi ve onlara oy vermiş olanları Türk Milleti ve CHP seçmeni affetmeyecektir” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“YENİ CHP HER ABUKLUĞU YAPABİLİR”

Arıtman şöyle devam etti: “CHP’nin HDP’yi desteklemesi CHP’ye bir kazanım getirmez. HDP’ye ailesiyle birlikte oy verdiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik’in ihraç talebiyle disipline sevk edilmesi gerekiyordu. CHP yönetimi bunu yapmadı. Bu durum CHP yönetiminin HDP’ye destek verdiğini gösteriyor. Yeni CHP’den ne bekleseniz yeridir. Yeni CHP akla gelen her abukluğu yapabilir. Partide ilke kalmadı maalesef.”

“MHP ÜLKÜCÜLERİ APTAL YERİNE KOYUYOR”

Akit’e konuşan Aklıselim Ülkücüler Derneği Başkanı Hasan İlter, “Hem koalisyona yanaşmayacaksın, hem erken seçim istemeyeceksin, hem de Cumhurbaşkanı’nın mecburi olarak aldığı seçim kararı gereği oluşacak seçim hükümetinde yer almayacaksın. Adama sormazlar mı ‘peki sen ne istiyorsun’ diye. Sayın Bahçeli resmen Ülkücüleri aptal yerine koyuyor. Hem sorumluluk almıyor hem de kendi yol açtığı krizin faturasını Ak Parti’ye yüklemeye çalışıyor. Sorumluluktan kaçan Bahçeli’ye seçimde Ülkücüler gereken dersi verecektir” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23