• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teknolojide dev şov Kocaeli’nde

Yeniakit Publisher
2017-11-24 12:09:00 -
Teknolojide dev şov Kocaeli’nde

Teknoloji alanında 88 dev firmanın yer aldığı fuar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ev sahipliğinde dün gerçekleşti.

Kocaeli’ni sadece sanayinin değil bilişim sektörünün merkezi haline getirecek en büyük adımlardan biri olan 1. Kocaeli Bilişim Fuarı başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin ilk ve tek bilişim festivali özelliği taşıyan fuarda birçok yenilik ilk defa sergileniyor. Teknoloji alanında 88 dev firmanın yer aldığı fuar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ev sahipliğinde Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın da katılımıyla dün gerçekleşti. 

BİLİŞİMİN MERKEZİ OLACAK

Türkiye’de bilişim sektörünün merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Kocaeli, Türkiye’nin en büyük bilişim fuarıyla bu alandaki atağını teyid ediyor. Teknolojik ürünlerin geldiği seviyeyi gözler önüne seren fuarda ilk kez anne karnında ultrasonla görüntüsü alınan bebeğin 3D yazıcıyla çıktısı alındığı sistem, dünyanın en gelişmiş savaş simülasyonu COMTRA, Gebzeli ATAK, insansı robot SANBOT, artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip dinozor düzenekleri yer alıyor.

BÖLGENİN KALKINMASINA ETKİ YAPACAK

Fuarın açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli Türkiye’nin sanayi başkentidir şehrimiz yeşille barışık sanayisiyle birlikte dünyanın teknolojik gelişimine uygun bir ritimle yenilenmekte ve gelişmeye devam etmektedir. Hedefimiz bu büyük birikimi bilişim ve teknolojiye evirmektir. Amacımız Kocaeli’yi bilişim ve teknolojide de dünyanın odak şehirlerinden biri haline getirmek, ülkemizin Sanayi 4.0’a geçişine öncülük etmektir” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BİLİŞİM FESTİVALİNDE NELER YOK Kİ

Fuar etkinliğinin yanı sıra konferanslar, paneller ücretsiz sertifikalı atölyeler ve yarışmaların tek çatı altında düzenlendiği 1. Kocaeli Bilişim Fuarı’nda Türkiye’de teknolojinin geldiği son nokta gözler önüne seriliyor. Hayata geçirilen en son teknolojik yenilikler, VR ve AR teknolojileri, bilişim şovları, ödüllü yarışmalar ve sektördeki en yeni gelişmelerle bilişim tutkunları bir araya gelecek. Sanal gerçeklik uygulamaları, en gelişmiş uçuş simülatörleri, 3D yazıcılar, mobil uygulamalarla Kocaeli Bilişim Fuarı, adeta bir bilişim festivaline dönüşecek. Özellikle savunma alanındaki milli kurumlarımızın katılımıyla bilişimde ülkemizin geldiği düzey gözler önüne serilecek. Fuarda yerli ve milli firmalar, oluşturdukları markaları ulusal ve uluslararası katılımcılara sunma fırsatını yakalayacak. Fuara, bilişim sektörünün 88 dev firması katılıyor. Turkcell, Microsoft, Samsung, Türk Telekom, Vestel, General Mobile, Havelsan, THY, Casper ve Canon gibi sektörün lokomotif firmalarının yanı sıra Kocaeli’den de bilişim firmaları fuarda açtıkları stantlarda ürünlerini sergiliyor. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Doğa Koleji, Teknoloji ve İnsan Koleji gibi eğitim kurumları da fuarda yer alıyor.

KOBİ'LER BİLİŞİM FUARI'NDA

Şirket profilini güçlendirmek, yenilikçi anlayışla dijital çağı yakalamak isteyen firma sahipleri, sektörel alandaki tüm dijital yenilikleri Kocaeli Bilişim Fuarı’nda bulacak. Uluslararası profesyonellerin ve dijital dünyanın lider isimlerinin yer aldığı Kocaeli Bilişim Fuarı’nda yüzde 100 bilişim odaklı sektörel gelişmeler, en son iletişim teknolojileri, sosyal medya yenilikleri, günlük hayatı kolaylaştıracak çözümleri bulmak mümkün olacak. Kocaeli Bilişim Fuarı, teknolojik yenilikleri yerinde takip etmek isteyen KOBİ’ler için de çok faydalı olacak.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23