• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teknoloji devi ZEISS’den Türkiye’ye dev yatırım

Yeniakit Publisher
2017-04-10 11:08:00 -
Teknoloji devi ZEISS’den Türkiye’ye dev yatırım

Optik ve optoelektronik alanlarında faaliyet gösteren uluslararası Alman teknoloji devi ZEISS Endüstriyel Metroloji, Türkiye’deki yatırımını Bursa’da 12 Nisan’da açacak.

Carl Zeiss tarafından 1846 yılında Almanya’nın Jena kentinde temelleri atılmış olan ZEISS, günümüzde tıbbi teknoloji, mikroskopi ve endüstriyel metroloji (IMT) sektörlerinde; 25 bin çalışanı, 40’dan fazla ülkede bulunan 30’u aşkın üretim tesisi ve 25 ar-ge merkezi ile hizmet veriyor. Merkez ofisi Almanya’nın Oberkocken kentinde bulunan ZEISS firması, 2015-16 mali yılında 4.9 milyar euro ciro elde etti. Türkiye’deki faaliyetlerini ise 2008 yılına kadar distribütörler aracılığı ile sürdüren firma, bu tarihten sonra yerel kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ZEISS Türkiye olarak hizmet vermeye başladı.

Çok boyutlu ölçümleme çözümlerinde öncü üretici konumunda olan ZEISS Endüstriyel Metroloji Grubu, bu kapsamda otomotiv, havacılık, makine, medikal, plastik ve daha birçok sanayi dalında kullanılan koordinat ölçüm makineleri ve yazılımlarının yanı sıra, müşteriye özel hizmet çözümleri de sunuyor.

Merkezi Oberkochen-Almanya’da bulunan ve 2 bin 500 çalışanı ile hizmet veren ZEISS IMT, Almanya ve Amerika’da üretilen cihazlarla Türkiye pazarında çözümler sunuyor. ZEISS IMT’nin ürün gamı içinde köprü tipi CMM’ler, imalat CMM’leri, orta ve büyük boyuttaki parçalar için CMM’ler, optik ölçüm teknolojisi içeren cihazlar, yatay kollu CMM’ler, CT-Bilgisayarlı tomografi cihazları bulunuyor.

Ayrıca; otomotiv, havacılık, kalıp üretimi, dökümhaneler gibi birçok sektörün özel ihtiyaçlarına yönelik 3D optik ve lazerle tarama çözümleri de ZEISS Türkiye bünyesinde yer alıyor.

ZEISS Endüstriyel Metroloji ürün grubu tanıtımı başta olmak üzere Aukom eğitimleri, kullanıcı ve müşteri yazılım eğitim ve tanıtımları, probe, fikstür gibi ürünler hakkında bilgilendirme ve destek, kalite, SPC, gear methodology hakkında seminerler ve parça ölçüm, anahtar teslimi ölçüm-projelendirme hizmetleri yeni açılacak olan Bursa Teknoloji ve Eğitim Merkezi’nin ana faaliyetlerini oluşturuyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tamamen ZEISS global standartlarına uygun olarak inşa edilen merkez, metroloji alanında sağlayacağı eğitim, projelendirme ve ölçüm hizmetleri ile üretimde kalite ve katma değere önem veren tüm sektörlere yönelik olarak hizmet sunacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23