• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tek başına iktidar mesajı

Yeniakit Publisher
2015-09-13 08:04:00 - 2015-09-12 23:12:27
Tek başına iktidar mesajı

AK Parti’nin 5. Olağan Kongresi’nde geçerli bin 353 oyun tamamını alarak yeniden genel başkanlığa seçilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım tarihinin yeni bir milat olduğunu ifade ederek, tek başına iktidar olma adına önemli bir adım attıklarını söyledi. AK Parti tüzüğünde 3 dönem kuralında değişiklik yapılırken, parti MKYK’sında da köklü değişikliğe gidildi.

SERDAR ARSEVEN / RAMAZAN ALKAN / MEHMET ÖZMEN / ANKARA - 5. Olağan Kongresi’ni düzenleyen AK Parti, kongreyle birlikte 1 Kasım seçimlerinin startını da verdi. Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede büyük coşku vardı. 81 ilden 40 binden fazla vatandaşın katıldığı kongreye tek aday olarak giren Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasına şehitler için Fatiha okunmasını isteyerek başladı. 1 Kasım tarihinin yeni bir milat olduğunu söyleyen Davutoğlu, “5. Olağan Kongremiz bu miladın doğum işaretlerini veriyor” dedi. 7 Haziran seçimleri sonrası çakalların meydanı doldurmaya çalıştığını, ancak AK Parti kadrolarının buna izin vermediğini dile getiren Davutoğlu, “Hep söylüyorum, çakallar puslu havaları sever. Bütün çakallar meydana çıktı. Onun karşısında da Anadolu yiğitleri, AK Parti kadroları ayağa kalktı” ifadelerini kullandı.

 KONGREYE 29 ÜLKEDEN 300 DAVETLİ KATILDI

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Kongreye, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri ile Türk  Cumhuriyetlerinin de aralarında bulunduğu 29 ülkeden 300’e yakın davetli katıldı. Kongreyi Azerbaycan Meclis Başkan Yardımcısı Bahar Muradova, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri El Maliki, Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, KDP Genel Sekreteri Fazl Mirani, ITC Başkanı Erşad Salihi, eski Lübnan Devlet Başkanı Amin Jamayev ve çok sayıda yabancı siyasi temsilci izledi. Muhalefet partilerinden CHP’yi Genel Sekreter Gürsel Tekin, MHP’yi Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel temsil etti. Siyasi partiler, çok sayıda sivil toplum kuruluşu, sendikalar ve meslek odalarından temsilciler de kongrede yer aldı. Kongre de ayrıca Erdoğan ailesinden iki isim de yer aldı. Erdoğan’ın kızları, Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ile eşi İstanbul Milletvekili Berat Albayrak da kongreye katıldı.

DAVUTOĞLU ÇİFTİ COŞKUYLA KARŞILANDI

Kongre salonunu önünde partililer tarafından karşılanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, salona giremeyen vatandaşlara burada kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra kongrenin yapılacağı salona geçen Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu büyük bir coşkuyla karşılandı. Davutoğlu çifti, salona kurulan platform üzerinde dolaşarak partilileri ve delegeleri selamladı. Davutoğlu’nun salona girişi sırasında ekranda “İlk günkü aşkla” yazısı belirdi. Kongrede, Divan Başkanı Bekir Bozdağ’ın konuşmasının ardından, AK Parti Kurucu Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatını anlatan film gösterildi. Filmin gösterimi sırasında salondan “Recep Tayyip Erdoğan” tezahüratları yükseldi. Filmin sonunda Erdoğan’ın ağzından “Ey Sevgili” şiiri dinletildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KONGREYE GELMEYEN GÜL’ÜN MESAJI OKUNDU

Kongrede, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gönderdiği mesaj da okundu. Kongrenin ülke ve demokrasi için hayırlı olmasını dileyerek mesajına başlayan Gül, AK Parti’nin iktidara gelmesiyle Türkiye’nin özgürlükler, insan hakları ve hukuk devleti ilkeleri temelinde dönüştüğünü kaydetti. Gül, “İnanıyorum ki bu olumsuz şartlar karşısında AK Parti, kuruluşundaki kimliğinden ve ideallerinden kopmadan, hak ve hukuktan uzaklaşmadan, erdem ve refah temelinde, ortak akılda hareket ederek milletimizin sorunlarının çözümü olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU KONUŞMASINA FATİHA İLE BAŞLADI

Açılış konuşmalarından sonra kürsüye gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasına şehitleri rahmetle anarak başladı. Davutoğlu, şehitler ve Mekke’de hayatını kaybeden hacılar için Fatiha okunmasını istedi. Konuşmasını “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diyerek sürdüren Davutoğlu, şehitlere hürmeten salonda müzik icra edilmediğini hatırlattı. Davutoğlu, “Ama bu salonda şu anda müziklerin en ulvisi, en etkileyicisi, en kuvvetlisi icra ediliyor. Bu salonda bugün yüreklerin ritmi var, yüreklerin ulvi seslenişi var. Yüreklerin ritmi Anadolu’nun, Rumeli’nin her bir köşesinden gelen ak yürekliler, Fırat kenarından, Dicle kenarından, Sakarya, Yeşilırmak, Kızılırmak, Çoruh’tan gelen ak yürekliler, bugün tek bir yürek ritmiyle milyonlarca vatandaşımızla birlikte yürekler ‘vatan vatan vatan’ diye çarpıyor, ‘millet millet millet’ diye çarpıyor, ‘bayrak bayrak’ diye çarpıyor, ‘birlik birlik birlik’ diye çarpıyor, ‘kardeşlik kardeşlik kardeşlik’ diye çarpıyor. Bundan daha ulvi bir müzik olamaz. Bir arada çarpan yüreklerden daha gür bir ses olamaz” dedi.

“İLK GÜNKÜ AŞKLA KARDEŞLİK DİYORUZ”

Hayırları fethetmeye gidenlerin önüne çok büyük şer tuzaklarının kurulduğunu dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti: “17-25 Aralık’ta paralel çetenin kurduğu ihanet tuzakları karşısında AK Parti kadroları dimdik durdu, aramızdan tek bir çiviyi sökemediler. Hiçbir şekilde AK Parti kadrosunun içine nifak sokamadılar. Daha sonra 10 Ağustos 2014’te yeni bir zafere Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yürüdük, emaneti ondan devraldım. Yine yetmedi, bu zaferin arkasından bu sefer Kobani bahane edilerek olaylar çıkarıldı. Gördüğünüz gibi her zaferimiz bir sınama, her sınama bir zafer getirdi. Kobani bahanesiyle çıkarılan olaylar karşısında da milletimizin ferasetini, istiklalini, istikbalini düşünen yoğun bir çabayla çıktık, 7 Haziran seçimlerine gittik. Şimdi bugünkü temel sloganımızla ‘İlk Günkü Aşkla’, 14 Ağustos 2001’deki aşkla ‘birlik’ diyoruz, ‘dirlik’ diyoruz, ‘kardeşlik’ diyoruz.”

“7 HAZİRAN SONRASI BÜTÜN ÇAKALLAR MEYDANA ÇIKTI”

Seçimlerden sonra, yüzde 41 oy alarak en çok milletvekili çıkarmasına rağmen AK Parti’nin tek başına iktidara gelemediğini anımsatan Davutoğlu, “Bunu görenler, Türkiye’de bir yönetim boşluğu olacağı vehmine kapılanlar, AK Parti kadrolarıyla temsil edilen Türkiye’nin kaderini karartmak isteyenler düğmeye bastılar. 20 Temmuz günü DEAŞ terör örgütü, aynı gün PKK, biri Suruç’ta 32 vatandaşımızı katletti, diğeri Adıyaman’da bir askerimizi şehit etti” diye konuştu. Davutoğlu, daha sonra polis ve askere yönelik saldırılara ve gövde gösterisi için sokaklara çıkılmaya başlandığına işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Zannettiler ki bu ülke sahipsiz, zannettiler ki 7 Haziran seçimlerinin çıkardığı tablo Türkiye’de bir kaosa izin verir. Hep söylüyorum, çakallar puslu havaları sever. Bütün çakallar meydana çıktı. Onun karşısında da Anadolu yiğitleri, AK Parti kadroları ayağa kalktı. ‘Biz bu milleti, kimseye bırakmayız bu milletin kaderini, bu ülkenin kaderini kimseye bırakmayız’ dedi. Bugün birinci büyük sınamamız, milletimizin birliğini, vatanımızın bütünlüğünü tehdit eden terör olaylarına karşı dimdik ayakta durmaktır.”

 “HER ALANDA RESTORASYONUMUZ SÜRECEK”

AK Parti’nin reformcu bir parti olduğunun altını çizen Davutoğlu, “Özgüvenimiz sabit kılınacak. Toplumsal bütünlüğümüz, milli birliğimiz hakim kılınacak. Demokrasimiz kesin bir suretle, bütün temel özellikleriyle hakim kılınacak. Bürokrasimiz, devletimiz kamu yönetimi itibarıyla en muhkem bir şekilde yeniden inşa edilecek. Ahlaki restorasyonu hayata geçirip, siyasette, ekonomide, sosyal hayatta ahlakı egemen kılacağız. Yargı reformuyla, yargıyı sağlam temellerde ve tam objektif, bağımsız bir çerçevede yeniden inşa edeceğiz. Kültür ve medeniyeti restorasyonumuz sürecek. Ekonomide kalkınmamız, büyük hamlemiz devam edecek. Dış politika ve uluslararası alandaki restorasyonumuz sürecek” dedi.  

“CİZRE TÜRKİYE’NİN AZİZ BİR TOPRAĞIDIR”

Cizre olayları üzerinden hükümeti hedef alanlara da seslenen Davutoğlu, “Cizre olaylarını bahane edenler, Cizre’de vatandaşlarımıza geçmişte terör baskısı uygulayanlar, şimdi orada stoklanan silahları, kazılan hendekleri görmüyorlar ve bizim hükümetimizin aldığı tedbirlere karşı söz beyan etmeye kalkıyorlar. Bilsinler ki, Cizre de aynen Keşan gibi ya da Bergama gibi ya da Of gibi Türkiye’nin kuzeyindeki, güneyindeki, batısındaki ilçeler gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin aziz bir toprağıdır ve her ilimizde, her ilçemizde mutlak surette kamu düzeni sağlanacak, kardeşliğimiz pekiştirilecektir” diye konuştu.

SİYASİ ERDEM YÖNETİM KURULU OLUŞTURULUYOR

Parti tüzüğünde bazı değişiklikler yapacaklarını da söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu: “Bugün tüzüğümüzde bazı değişiklikler yapacağız. Her şeyden önce kurucu değerlerimizin bütün parti kitlelerine, teşkilatlara, belediyelere ve bütün parti kadrolarına yayılabilmesi için yeni bir kurul oluşturuyoruz, Siyasi Erdem Yönetim Kurulu. AK Parti bir siyasi erdemliler hareketi olarak başladı. Siyasi gücü alırken erdemle birleştirdik, hikmetle, irfanla birleştirdik. Şimdi de bu birleşmeyi kalıcı kılmak ve partimizin kadroları içinden gelen tecrübe birikimini yeni siyaset nesillerine aktarmak için Siyasi Erdem ve Etik Kurulu oluşturuyoruz. İki önemli genel başkan yardımcılığı daha kuruyoruz. Birisi, insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı diğeri de şehir, çevre ve kültür işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı. Daha önce başka birimlerde deruhte edilen bu görevler, bugün başlı başına kendi birimlerini oluşturacak şekilde organize edilecekler. Yine tüzüğümüzle birlikte, bu dönemin, 25’inci dönemin kısa olması sebebiyle 3 dönem kuralına bazı istisnalar getiriyoruz.”

“1 KASIM SEÇİMLERİ YENİ BİR MİLATTIR”

1 Kasım seçimleri hakkında da konuşan Davutoğlu, “Şehitlerimizin toprağa düştüğü bugünlerde, bu şehitlerimizin mirası üzerinde herhangi bir siyasi hesap yapan olursa, onların karşısında AK Parti kadroları dimdik duracak. Kim Türkiye’yi kana bulamak isteyen, kim Türkiye’de kardeş kavgası çıkarmak isteyen olursa onun karşısında da dimdik duracağız. 1 Kasım seçimleri yeni bir milattır. 5. Olağan Kongremiz bu miladın doğum işaretlerini veriyor” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23