• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Tasavvuf, Peygamber'in izinden gitmektir'

Yeniakit Publisher
2017-02-23 17:34:00 -
'Tasavvuf, Peygamber'in izinden gitmektir'

"Mevlana’dan Öğütler" programında Prof. Dr. Emin Işık, "Tasavvuf Yaradan'a layık kul olma çabasıdır. Peygamber'in hayatını örnek alıp, O'nun izinden gitmektir" diye konuştu.

İlahiyatçı Prof. Dr. Emin Işık, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği "Mevlana’dan Öğütler" programı kapsamında Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir sohbet gerçekleştirdi.

TASAVVUF, FELSEFE DEĞİLDİR

Tasavvufun felsefeden farklı olduğunu söyleyen Işık, "Mesele insan olabilmek, ahlâk sahibi olabilmek ve kendi sorumluluğunu bilmek. İşte tüm bunlar tasavvufun meselesidir. Tasavvuf, felsefe değildir. Tasavvuf Yaradan'a layık kul olma çabasıdır. Yalandan, hileden, kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp kendini Hakk'a adamak demektir. Peygamber'in hayatını örnek alıp, O'nun izinden gitmektir tasavvuf" şeklinde konuştu.

MEVLANA'NIN DÖRT KAPISI

Tasavvuf ve tarikatın, insanın kendisini geliştirmesi için olduğunu söyleyen Işık, "Mevlana'nın dört kapısı şunlardır: Şeriat, tarikat, marifet ve hakikat. Zannediyorlar ki, bu kapılar yan yana duran kapılardır, birinden geçildiğinde diğerinden de geçilir. Fakat bunlar iç içe olan kapılardır. Evvela şeriatın kapısından geçilir, sonra tarikatın, sonra da marifetin kapısından geçilerek hakikat bulunur. Şeriat, bize görünen şeyleri öğretir. Nasıl abdest alınacağını, kıblenin neresi olduğunu, namazın nasıl kılınacağını öğretir. Ama içimizi nasıl temizleyeceğimizi de tarikat öğretir" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23