• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Tarihi İpek Yolu’nun canlanmasına vesile olacak"

Yeniakit Publisher
2017-11-11 12:25:02 -
"Tarihi İpek Yolu’nun canlanmasına vesile olacak"

AK Partili Ünüvar, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’nun dünya ticareti açısından tarihi İpek Yolu’nun tekrar canlanmasına vesile olacağını kaydetti.

Azerbaycan’ın yeni Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Ünüvar’ın TBMM’deki makamında gerçekleşen ziyarette, Türkiye ile Azerbaycan ilişkileri konuşuldu.

Yaklaşık 3 hafta önce göreve başlayan Büyükelçi Hazar İbrahim, dost ve kardeş iki ülke ilişkilerinin, hem bölge hem de dünya için önemine vurgu yaptı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da iki ülke arasında Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı ile başlayan ekonomik ortaklığın, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in birlikte açılışını yaptığı Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ile bir adım daha ileri gittiğini söyledi.

Ayrıca, 2019 yılı ortalarında bitirilmesi planlanan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ileAzerbaycan doğal gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya akacağını ifade eden Ünüvar, Azerbaycan doğal gazını satarken, Türkiye’nin debu proje ile daha ucuz doğal gaza ulaşacağını belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Milletvekili Ünüvar, ziyaret sonunda Büyükelçi Hazar İbrahim’e, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında TBMM’de yaşananları anlattığı “Gazi Meclis’te O Gece” isimli kitabını takdim etti. Büyükelçi İbrahim ise Ünüvar’a, Azerbaycan’a özgü tablo hediye etti.

Görüşmenin ardından yemeğe geçen İbrahim ve Ünüvar’a, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras da eşlik etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23