• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tarhan seçim beyannamesini açıkladı

Yeniakit Publisher
2015-05-03 08:40:00 -
Tarhan seçim beyannamesini açıkladı

Anadolu partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, "İlk icraatımız hasar tespiti ve eğitim sistemini restore etmek, adalet sistemini yenilemek olacak" dedi.

Anadolu Partisi TES-İŞ Sendikası Salonu'nda düzenlenen törenle milletvekili adaylarının tanıttı ve seçim beyannamesini açıkladı. Partiden yapılan açıklamada törende konuşan Tarhan, Türkiye tarihinin en hızlı örgütlenmesini başararak, siyasi yelpazeye damga vurduklarını iddia etti. Türkiye'de halkın yaklaşık 10 yılda bir değişiklik istediğini, şimdi de yeni bir siyaset döneminin arefesinde olunduğunu ileri süren Emine Ülker Tarhan, ''İlk icraatımız hasar tespiti ve eğitim sistemini restore etmek, adalet sistemini yenilemek olacak'' dedi.

Dinin yıpratılmasının önüne geçmek, bir baskı aracına dönüşmesini engellemek amacıyla laikliğe sahip çıkılması gerektiğini savunan Tarhan, ''Bu yoksul toprakların yetiştirdiği, hayatı boyunca çalışmış, çocuklar yetiştirmiş, binlerce dava çözmüş bir kadının emeğiyle, samimiyetiyle, halkıyla bir siyasal hareket başlatmasına katlanılamaması tek kelimeyle alçaklıktır. Anadolu'nun kadınlarına, halkına hakarettir'' ifadelerini kullandı.

Zengine karşı yoksulu kollayacaklarını, herkesten gücüne göre vergi alınacağını öne süren Tarhan, kadınların her yerde en önde, erkeklerle omuz omuza olacağını, ücretsiz kreşler kuracaklarını, kız çocuğunu okutana teşvik geleceğini, tüm ev kadınlarına emeklilik hakkı getirileceğini, cemevlerine ibadethane statüsü verileceğini söyledi.

"Gençlik kooperatifleri" ile gençlere iş kurma teşvikinin sağlanacağını da belirten Tarhan, ekonomideki kara delikleri kapatacaklarını, devletin temsil makamları dışında makam aracını kaldıracaklarını ileri sürdü.

AA
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23