• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taliban'ın yeni lideri: Cihadımız sürecek

Yeniakit Publisher
2015-08-01 15:59:00 -
Taliban'ın yeni lideri: Cihadımız sürecek

Taliban'ın yeni lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur, Afgan hükümeti ile barış müzakerelerini reddederek, ülkede 'İslami rejim sağlanana kadar' silahlı mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

Taliban lideri olarak seçildiği toplantıda yaptığı konuşmanın ses kaydı örgüt sözcüsü Zabiullah Mücahid tarafından basına gönderilen Mansur, Afgan hükümetinin barış müzakerelerinin başlaması ve Taliban temsilcileri ile görüştükleri konusunda propaganda yaptığını savundu.
Mansur, "Bu barışla ilgili yapılan propagandayı dinlemeyeceğiz, bizim cihadımız ülkemizde İslami rejimin sağlanmasına kadar devam edecek" dedi. Taliban militanlarını da itaate davet eden Mansur, "Herkesin kendi sorumluluk alanı var, birbirimizin sorumluluk alanına müdahale etmeyelim, bir sorun varsa belirlenen prensiplere göre halledelim" ifadesini kullandı.

İLK SES KAYDI

İlk kez liderlerinin ses kaydını yayınlayan Afganistan Talibanı, dün Mansur'un, 'Taliban'ın yönetim şurası ve alimler tarafından uzun istişarelerin ardından' örgütün yeni lideri olarak seçildiğini duyurmuştu.
Mansur'un Taliban'ın eski Lideri Molla Ömer'e çok yakın bir kişi olduğunu vurgulayan Mücahid, "Molla Mansur, Molla Ömer'in çok güvendiği bir kişiydi ve yaşadığı dönemde de büyük görevler yürütmüştü. Mansur, yıllarca Taliban'ın icra işlerinin sorumlusu olarak görev yaptı" demişti.

UYUŞTURUCU TİCARETİNİ YÖNETİYORDU

Afganistan'ın güneyinde Taliban'ın etkin olduğu Kandahar kentinde 1960'lı yıllarda dünyaya gelen Molla Mansur, Taliban yönetimi döneminde Afganistan'da Havacılık Bakanı olarak görev yapmıştı. ABD liderliğindeki NATO güçlerinin askeri müdahalesi sonucu Taliban iktidarının sona ermesinin ardından örgütün yönetici şura üyesi olarak seçilen Mansur, son beş yıldan beri Molla Ömer'in sağ kolu olarak örgütü idare ediyordu.




ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23