• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taliban'dan Arakan açıklaması

Yeniakit Publisher
2017-09-04 16:51:00 -
Taliban'dan Arakan açıklaması

Taliban Myanmar'daki Müslümanlara yönelik uygulanan soykırıma ilişkin açıklama yayınladı

Taliban'ın sosyal medya organlarından bugün yayınladığı ve "İslam Emirliği'nin Burma'da Müslümanlara Yönelik Soykırıma İlişkin Açıklaması" başlığını taşıyan metinde Myanmar'da Müslümanlara yönelik devam eden soykırıma ilişkin açıklamalarda bulunuluyor.

Taliban kaynaklarınca yayınlanan metnin içeriği şöyle;

İslam Emirliği'nin Burma'da Müslümanlara Yönelik Soykırıma İlişkin Açıklaması

Burma ordusu ve yerli aşırıcı Budistler bir kez daha etnik temizliğe, evleri yakmaya ve Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletindeki Müslümanları yerlerinden etmeye başladı.

Gelen haberlere göre Burma ordusu, Kurban Bayramı'nın mübarek günleri esnasında Müslümanların köylerine saldırdı, 7 bin evi ateşe verdi ve çoğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan on binlerce mazlum Müslümanı yerlerinden etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"DESTEK AÇIKLAMALARINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

İslam dünyasındaki hükümetlerin, organizasyonların, medyanın ve seslerini yükselten şahısların Burma Müslümanlarına yönelik destek açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Benzer şekilde dünya çapındaki Müslümanları, kendi mazlum kardeşlerini unutmamaya çağırıyoruz. Savunma, kurtarma, sığınma ve onlara her türlü yardım için paçaları sıvayın ve onlara karşı olanca gayretinizle İslami muhabbet-sevgi görevinizi yerine getirin.

Uluslararası medya Burma Müslümanlarına yönelik soykırımı hakkıyla, düzgün bir şekilde yayınlamadı ve aynı şekilde İnsan Hakları İzleme Örgütü de buna ciddi bir ilgiyle yaklaşmış değil. Bizim bakışımıza göre bu yalnızca adaletsiz ve elim değildir, bu insanlık ve insani sevgi çağrılarıyla çatışmaktadır.

"MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR"

Müslümanlar kardeştir. İnsan hakları iddiasında bulunan etkisiz kişilerin desteğini beklemeyin, bunun yerine siz kendi elinizdekilerle Burma'nın mazlum Müslümanlarına yardım edin, kurtuluşları için Allahu teala'ya dua edin, onları malınız, canınız ve dilinizle destekleyin ve onların zulme uğramış sesini yükseltin ki zulmün gölgesi onların başlarından kalksın. 

mepanews

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23