• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taliban: PKK o ülkeye hizmet ediyor

Yeniakit Publisher
2017-09-15 18:25:00 -
Taliban: PKK o ülkeye hizmet ediyor

Taliban Hareketi, Azadi Radyosunun Taliban liderleri hakkında yayınladığı haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Azadi Radyonun ABD öncülüğündeki NATO kuvvetlerinin Afganistan’ı işgalini haklı çıkarmak için kurulduğu belirtilen açıklamada Radyonun altyapısının da ABD Kuvvetlerince tertip edildiği kaydedildi.

Taliban Sözcülüğü, Azadi Radyonun İslam Emirliği lider yardımcısı Mevlevi Muhammed Yakub ve Sadar Muhammed İbrahim’in dış ülkelere iltica arayışı içinde olduğu yönündeki haberini kesin bir dille yalanlayarak ‘temelsiz bir iddia’ olarak niteledi.

Terör örgütü PKK'ya yakın Azadi Radyonun iddialarını ‘uydurma istihbarat raporu’ olarak niteleyen Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, uydurma haberlerin Taliban’ın ülkenin çoğunluğunu kontrol altında tutması nedeniyle ortaya atıldığını belirtti.

Taliban resmi açıklamasında ayrıca Taliban üyelerinin Afganistan’ın işgalden kurtularak İslami sistem kurulabilmesi için fedakarlıklarda bulunduğu vurgulanarak hiçbir üyesinin cihadı terk etmeyeceği ve oturum izni arayışına girmeyeceği kaydedildi.

Geçen on altı yıllık süre zarfında ABD’nin hiçbir stratejisinin başarılı olmadığı ifade edilen açıklamada medya yoluyla yürütmeye çalıştığı kampanyaların da hedefe ulaşmayacağı belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Uydurma haberlerin Afgan halkında etki oluşturmayacağı ifade edilen resmi açıklamada söylentilerle cihat ve küffar-karşıtı zihniyete zarar verilemeyeceği vurgulandı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23