• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tahriru'ş Şam yetkilisi: Türkiye bize ihanet ederse...

Yeniakit Publisher
2017-10-16 20:11:00 - 2017-10-16 20:13:03
Tahriru'ş Şam yetkilisi: Türkiye bize ihanet ederse...

Tahriru'ş Şam yetkilisi Türkiye ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarını paylaşarak Türk askerlerinin İdlib'e intikalinin 'işgal' anlamına gelmediğini söyledi.

Suriyeli muhalif gruplardan Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ)'nin medya yetkilisi Muhammed Nazzal, Türkiye'nin İdlib'e askeri güç göndermesiyle ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

Türk yetkililerle muhalif grup arasındaki anlaşmanın ayrıntılarını dile getiren Nazzal, -veya diğer adıyla Ebu Hattab El Makdisi- anlaşmanın bazı şartları olduğunu belirterek 'zararı en aza indirmeye çalıştıklarını' bildirdi.

Türkiye'nin İdlib'teki askeri varlığının işgal anlamına gelmediği ifade edilirken, TSK unsurlarınınn bölgeye girmesine izin verilmesinin Astana ve Cenevre anlaşmalarını tanımak anlamına gelmeyeceği, Türkiye'nin amacının Astana'da alınan kararların uygulanması olmadığı savunuldu. 

Türkiye'nin Tahriru'ş Şam ile varılan mutabakata sadık kalmasını beklediklerini ifade eden Nazzal, ''Türkiye'nin bölgeye girdikten sonra mutabakata ihanet etmesi halinde uzun vadeli bir savaşın başlayacağını'' söyledi.  

Nazzal şu ifadeleri kullandı; 

"Türkiye, kurtarılmış bölgelere girdikten sonra bize ihanet ederse - ki bu mümkündür- yine de değişen birşey olmaz. Türk işgalini sınırın diğer tarafına geri püskürtmek amacıyla sınır hattı boyunca uzanan tek bir savunma hattı kurmak askeri açıdan hatadır. Bir işgal girişimi olsa dahi -Türkiye'nin girişinden bağımsız olarak söylüyorum-  böyle bir durumda savunma hattı kurarak bununla başa çıkmazsınız. Bu, asıl yapılması gerekenin bir parçası olabliir ama asıl önemli, büyük ve güçlü kısmı kurtarılmış bölgelerin içinde olmalıdır. Böyle bir durumdan Allah korusun..."

mepanews 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23