• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

''Tahran’daki tek Sünni camisini de yıktılar'' iddiası

Yeniakit Publisher
2015-07-30 14:36:00 - 2015-07-30 16:58:35
''Tahran’daki tek Sünni camisini de yıktılar'' iddiası

İran’ın Başkenti Tahran’daki tek Sünni camisi güvenlik güçleri tarafından yıkıldı.

Tahran’da Sünnilere ait tek caminin yıkıldığı gerçeği Belucistan Vilayeti’nin Zahidan kentindeki bir Sünni ibadethanesinin imamı tarafından İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e protesto mesajı göndermesiyle ortaya çıktı.

CAMİ VE İMAMIN EVİNE BASKIN

Tahran Belediyesi’nin aldığı karar sonrası güvenlik güçleri Çarşamba sabahı camiye girdi ve uzun süre arama yaptı. Ekip daha sonra caminin (ibadethane) imamı Ubeydullah Musa’nın da evine baskın düzenleyerek burada da aramalarını sürdürdü.

HAMANEY'E MESAJ: BİRLİĞE EN ÇOK İHTİYAÇ OLDUĞU DÖNEMDE…

Olay sonrası Sünniler tarafından Hamaney’e gönderilen mesajda Sünnilerin ibadetine engel olunduğu belirtildi. Mesajda, ‘Tüm dünyanın farklı fikir ve düşüncelerle birbirine girdiği, aşırılık ve tekfirciliğin İslam alemine virüs gibi yayıldığı ve birliğe en çok ihtiyacımız olduğu şu dönemde Sünnilerin tek ibadet yerinin yıkılması kabul edilemez. Bu uygulama mezheplerin arasını açmak isteyenler için adeta hediye gibi olmuştur’ ifadelerine yer verildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BAYRAM VE CUMA NAMAZINA YASAK

Hangi sebepten yıkıldığı bilinmeyen ibadethaneye aylar öncesinden güvenlik güçleri tarafından kırmızı bir işaret konmuştu. Tam olarak cami vasfı olmayan ibadethanede Cuma ve bayram namazlarının kılınmasına da izin verilmiyordu.

İranlı yetkililer, Sünnilerin uzun uğraşlarına rağmen ülkede Sünni bir cami açılmasına izin vermiyordu. Tahran’daki bu tek yer ise cami olarak değil ibadethane olarak geçiyordu. Tahran’daki tek Sünni ibadethanesinin yıkılmasıyla birlikte Sünni Müslümanların cemaat halinde namaz kılabilecekleri bir yer kalmadı.

Caminin yıkılmasına birçok kesimden tepki yağarken İranlı yetkililerden konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Bilindiği gibi İran'da ufak sünni mescidleri var ancak büyük bir sünni cami yok.

Kaynak: Haber7

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23