• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tahran için çember daralıyor

Yeniakit Publisher
2017-04-21 08:15:00 -
Tahran için çember daralıyor

ABD Başkanı Trump, İran'ın nükleer anlaşmayı ihlal ettiğini ve bu konuda "bir şeyler yapacağını" söyledi. İran'dan yeni bir Kuzey Kore çıkacağını vurgulayan Dışişleri Bakanı Tillerson da, Tahran’la varılan nükleer anlaşmayı gözden geçirdiklerini duyurdu. ABD Savunma Bakanı Mattis ise İran’ın bölgede karışıklık çıkarma çabalarını boşa çıkarma vakti geldiği mesajını verdi.

ABD yönetimi, Suriye’de Beşşar Esed’e, Irak’ta Şii milislere, Yemen’de ise Husilere destek vererek bölgesel çatışmaları alevlendiren İran’ı hedef aldı. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer’ın önceki gün İran yaptırımlarının Trump yönetiminin gündeminde önemli bir yer tuttuğuna dikkati çekmesinden sonra ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da İran’la imzalanan nükleer anlaşmanın hedefine ulaşmadığını bildirerek İran politikasını tekrar gözden geçirdiklerini aktardı. Tillerson, “İran’ın provokatif eylemleriyle ABD’yi, bölgeyi ve dünyayı tehdit ettiğine dair elimizde çok net deliller var" dedi.

ORTADOĞU’NUN KUZEY KORESİ

İran’ı, Kuzey Kore’ye benzeten Tillerson, ülkenin yönetiminin kontrol edilmemesi durumunda ortaya “yeni bir Kuzey Kore’nin çıkacağını” dile getirdi. Tillerson, “İran terörü destekleyen ülkeler listesinde en önde bulunuyor ve birçok yerde karışıklık çıkartarak ABD’nin çıkarlarını hiçe sayıyor” açıklamasında bulundu.

İSTİKRARSIZLIKTA İRAN ROLÜ

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ı ziyaretinde Yemen üzerinden İran’ı suçlayan ABD Savunma Bakanı James Mattis bölge istikrarının sarsılmasında İran’ın rolü olduğunu söyledi. Mattis, İran’ın girişimlerinin Yemen ile sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Bölgede nerede bir sorun varsa bakın İran’ı göreceksiniz. İran’ın başka bir ülkenin istikrarını bozma ve Lübnan’daki Hizbullah gibi grupları oluşturma yönündeki çabalarını boşa çıkarmamız gerekir” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

EN KÖTÜ ANLAŞMA

ABD Başkanı Donald Trump ise , İran’ın nükleer anlaşmanın ruhuna uygun davranmadığını belirterek, ileriki süreçte bir şeyler yapacağını söyledi. Anlaşmanın şimdiye kadar gördüğü en kötü anlaşma olduğunu belirten Trump, “Biz konuyu çok dikkatli bir şekilde analiz ediyoruz ve yakın zamanda bu konuda söyleyeceklerimiz olacak” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23