• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudili şirket 2 milyarlık emlak alacak

Yeniakit Publisher
2015-05-04 16:16:00 -
Suudili şirket 2 milyarlık emlak alacak

Suudi Arabistan merkezli Albassam Group CEO’su Ziad Albassam, Albassam Group ve Sumou Holding’in Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmak için Suudi Arabistan’da 1 milyar dolar büyüklükte yeni bir fon kuracağını; fonun Emlak Konut GYO’nun da aralarında bulunduğu kamu şirketleriyle çalışmayı planladığını söyledi.

Satın alınancak yerlerin metrekaresini ortalama 5 bin lirada hesaplayan, ‘Şirketin Türkiye piyasasına girmesi fiyatların yükselmesine neden olur’ değerlendirmesini beraberinde getirdi.

Uluslararası Yatırım Zirvesi’nde konuşan Albassam, “Türkiye’de gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak için Sumou Holding ile Suudi Arabistan’da yeni bir fon kuruyoruz. Kiptaş, TOKİ ve  Emlak Konut gibi kamu şirketleriyle çalışmayı planlıyoruz” dedi.

Suudi Arabistanlı şirketlerin Türk şirketleriyle daha fazla  işbirliğine imza atmak istediğini vurgulayan Al Bassam, gayrimenkulün yanı sıra  petrokimya ve enerji sektörlerinde de büyük yatırım fırsatları olduğunu dile  getirdi.

Suudi Arabistan merkezli Sumou Holding’i temsilen aynı panelde konuşan İbrahim Al Assaf da Türkiye’nin enerji ve gayrimenkul sektörlerine yönelik olarak üç yıldır çeşitli fizibilite çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Al Assaf, “Çok sayıda projeyi inceledik. Araştırmalar yaptık. Türkiye’nin en cazip yatırım ülkelerinden biri olduğunu düşünüyoruz. Özellikle  İstanbul ve bölgesinde inşaat ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgileniyoruz ve Türk yatırımcıları Suudi Arabistan’a da bekliyoruz” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’la da görüşen Suudi yatırımcılar projelerle ilgili bilgi aldı. Yıldırım “Bizim belediye  olarak ana görevimiz, belediye eliyle yatırımcı gruplara yardımcı olmak. Para  nereyi severse oraya gelir. Bizde istikrar var, güven var, İstanbul’da yatırımın  dolar bazında geri dönüşü oldukça ilgi çekici halde” diye konuştu.

Suudi grubun yapacağı 1 milyar dolarlık gayrimenkul alımı, emlak pazarında dengeleri değiştirebilecek bir büyüklüğü ifade ediyor. Metrekaresi ortalama 5 bin liradan yapılacak bir alımda 1 milyar dolarla yaklaşık 500 bin metrekare büyüklüğünde proje satın almak mümkün. Bu da en az 4 bin bağımsız bölüm demek oluyor.

Geçen yıl Türkiye’de yabancıların yaptığı alımlara bakıldığında 500 bin metrekarelik alımın anlamı daha iyi anlaşılıyor. En çok alım yapanlar listesinde Suudi yatırımcılar toplamda 1 milyon 509 bin metrekarelik alımla geçen yılın birincisi olmuştu. Bu alımı 1.578 farklı yatırımcı yapmıştı. Dün açıklanan yatırım tek bir yatırımcı grubun toplam tutarın üçte birini tek başına yapacağı anlamına geliyor. 500 bin metrekarelik alımla Albassam, Avusturyalılar’ın, Ruslar’ın, Hollandalılar’ın yaptığı alımdan daha fazlasını yapmış olacak. Mevcut ya da inşaat halindeki 4 bin konutun tek bir gruba satılması stok sorunu yaşayan sektör için de bir hayat öpücüğü anlamına gelecek. Fiyatlar üzerinde de etkisi olacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23