• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan’dan Rakka açıklaması

Yeniakit Publisher
2016-10-28 16:45:00 - 2016-10-28 17:42:56
Suudi Arabistan’dan Rakka açıklaması

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ahmed el-Asiri, ülkesinin ABD'nin başını çektiği koalisyon güçleri kapsamında içeriden hava desteği veya Türkiye'deki İncirlik Üssü'nde bulunan uçakları vasıtasıyla Suriye'de DAEŞ'e karşı mücadeleye katılmaya hazır olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan, Irak'taki Musul operasyonunun Suriye'de de DAEŞ'e karşı yakında başlaması beklenen Rakka operasyonuna talep gelmesi halinde katılmaya hazır olduğunu bildirdi.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı ve Arap koalisyonu sözcüsü Ahmed el-Asiri, El-Arabiya televizyon kanalına yaptığı açıklamada, 2014'ten bu yana hava kuvvetlerinin, DAEŞ'le mücadele amacıyla uluslararası koalisyonda yer aldığını belirtti. Asiri, talep gelmesi halinde de beklenen Rakka operasyonuna katılacaklarını bildirerek, "Suudi Arabistan, koalisyon güçleri kapsamında içeriden hava desteği veya Türkiye'deki İncirlik Üssü'nde bulunan uçakları vasıtasıyla Suriye'de DAEŞ'e karşı mücadeleye katılmaya hazırdır" dedi.

KARADA YEREL GÜÇLERDEN FAYDALANILACAK

Kara operasyonlarına dair de konuşan Asiri, ABD'de yapılan son koalisyon güçleri toplantısında, operasyonlarda yerel güçlerin kullanılması ve bunlara koalisyon güçleri tarafından hava desteği sağlanması konusunda üye ülkelerin mutabık kaldığını dile getirdi.

Asiri, Musul operasyonuyla ilgili olarak da şu ana kadar Irak'ta herhangi bir operasyona katılmadıklarını vurguladı. Asiri, Haşdi Şabi'ye işaret ederek, "Milis güçlerin yer aldığı operasyonlara katılmayız" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23