• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan'a rest çekti...

Yeniakit Publisher
2017-12-05 19:28:00 -
Suudi Arabistan'a rest çekti...

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, istifasını geri çektiğini açıkladı.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, hükümetin bölgesel çatışmalardan uzak durmayı gerektiren yeni uzlaşı politikasını kabul ettiğini belirterek istifasını geri çektiğini açıkladı.

Hariri, Cumhurbaşkanı Mişel Avn başkanlığında başkent Beyrut'taki Baabda Sarayı'nda toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardından basın toplantısı düzenledi.

İstifa kararını geri çektiğini açıklayan Başbakan Hariri, "Yeni bir uzlaşı siyaseti benimseyen Lübnan hükümeti görevine devam edecek, Arap ülkelerinin iç işlerine karışmayarak ilişkilerini koruyacak, bölgesel sorunlar, çatışmalar ve savaşlardan uzak duracaktır." dedi.

İstifa ettiği 4 Kasım'dan sonraki ilk kabine toplantısında, kararından vazgeçtiği için bakanların kendisine teşekkür ettiğini belirten ve toplantının sonuç bildirgesini okuyan Hariri, "Bakanlar Kurulu, oy birliği ile belirlediği yeni politikası gereğince herhangi bir çatışma veya savaştan uzak durmaya karar verdi. Bu toplantının, ülkemizin bir kaosa doğru çekilmeye çalışıldığı şu dönemde, uzlaşı ve Lübnan'ı korumak için yeni bir fırsat olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Hariri'nin okuduğu bildiride, "Lübnan'ın çıkarlarına uygun ve uluslararası hukuka saygıyı temel alan bağımsız bir dış politika benimseneceği" vurgusu yapıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23