• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan çalışma bakanlığı Bin Ladin şirketindeki krize el attı

Yeniakit Publisher
2016-05-03 19:41:00 - 2016-05-03 19:54:39
Suudi Arabistan çalışma bakanlığı Bin Ladin şirketindeki krize el attı

Suudi Arabistan Çalışma Bakanı, Bin Ladin Grup'taki maaş krizinin yakın zamanda sonuca ulaşacağını açıkladı.

Suudi Arabistan Çalışma Bakanı Mefrec el-Hakbani, 6 aydır maaş alamayan Bin Ladin şirketi çalışanlarının maaş sorununu yakında çözeceklerini açıkladı.

Riyad'da katıldığı bir toplantıda konuşan Hakbani, personelin bir bölümünün bu ay içinde, diğer bölümünün ise daha sonra maaşlarını alacaklarını belirtti.

İnşaat sektöründe dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan şirket, Mekke'deki vinç kazası sonrası yaşadığı ekonomik krizler sebebiyle çalışanlarının maaşlarını ödeyemiyor.

Suudi Arabistan'ın El-Vatan gazetesi, vinç kazası sonrası şirketin yeni ihalelere girmesinin yasaklanması nedeniyle zor günler geçirdiğini belirterek 85 yıllık dev inşaat şirketinin 77 bin çalışanını işten çıkardığını iddia etti. İşten çıkarılan kişilerinin tamamının yabancı uyruklu olduğu belirtilen haberde, 17 bin Suudi Arabistan vatandaşını bünyesinde çalıştıran şirketin ilerleyen günlerde yönetici, mühendis ve müfettişlerden oluşan 12 bin Suudi Arabistanlıyı da işten çıkaracağı öne sürüldü.

Şirket yetkilileri ise iddiaları yalanlayarak çalışan sayısının yürütülen projelerle dengeli bir şekilde yürütüldüğünü ve basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ediyorlar. Altı aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla 2 bine yakın çalışan önceki gün şirketin Cidde'deki binası önünde gösteri düzenleyerek maaşlarının ödenmesini talep etmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mekke'de Harem'i genişletme projesi çalışmaları kapsamında Eylül 2015'te yaşanan vinç kazasında 109 kişi hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra soruşturma açılmış ve dava sonuçlanana kadar Bin Ladin şirketinin yeni ihalelere girmesi yasaklanmıştı.

El-Kaide lideri Usame Bin Ladin'in babası Muhammed Bin Ladin tarafından 1931 yılında kurulan ve şu anda 217 bin çalışanının olduğu tahmin edilen inşaat firması, başta Mekke Harem Genişletme Projesi, 601 metre uzunluğundaki Mekke Saat Kulesi Projesi, Riyad Havalimanı ve Riyad Faysalia Kulesi gibi büyük projeler olmak üzere birçok farklı projeye imza attı.

Kaynak:Dünyabülteni

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23