• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suriyeli çocuktan Avrupa'ya büyük ders

Yeniakit Publisher
2015-09-04 02:00:00 - 2015-09-04 02:13:44

Suriye'deki savaşa sessiz kalan Avrupa, Aylan ve Galip'in kıyıya vuran cesetlerini manşete taşıdı ancak yaşanan drama karşı tavrını yine değiştirmedi. Mültecileri istemeyen Avrupalılara Kenan en anlamlı sözleri söyledi: "Savaşı durdurun. Biz zaten gelmeyiz."

Suriye'de yaşanan iç savaş binlerce kişinin ölümüne yol açtı. Canını kurtarmak isterken çoğu Suriyeli, kaçakçıların kurbanı oldu. Umuda yolculuğa çıkan mülteciler Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek isterken batan lastik botlarda boğuldu. Cesetleri ise Bodrum'da karaya vurdu. Avrupa istemediği Aylan ve ağabeyi Galip Kurdi'nin minik bedenlerini manşetlerine taşıdı. Ancak yine sonuç değişmedi. Macaristan'daki şiddet fotoğrafları gerçekleri gözler önüne serdi.

Ailesiyle savaştan kaçan 13 yaşındaki Suriyeli Kenan da mültecilerden yanlızca biri... Sonunun Aylan gibi olmasından korkan Kenan Avrupa'ya şu mesajı gönderdi: "İnsanlar Suriyelileri sevmiyor, Sırbistan'da, Makedonya'da, Macaristan'da ve Yunanistan'da. Suriye'nin yardıma ihtiyacı var. Savaşı durdurun. Biz zaten Avrupa'ya gelmek istemeyiz."

GÜNDEME TAŞIDILAR SINIRDA BIRAKTILAR

Avrupa'daki birçok basın kuruluşunun manşetten verdiği faciada 'Trajik durum, Suriyeli mültecilerin boğulmuş şok edici fotoğrafları' gibi başlıklar atılırken, Galip ve Aylan'ın cesetlerinin okurları üzebileceği belirtildi. Ancak aynı saatlerde Avrupa devletleri, mülteciler gelmesin diye sınırlarına tel örgü çekmeye devam etti. Ülkelerindeki sığınmacıları acımadan geri gönderdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23