• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suriye’de 910 insan ölürken 'Katliam eğlencesi!'

Yeniakit Publisher
2016-09-29 08:40:00 -
Suriye’de 910 insan ölürken 'Katliam eğlencesi!'

Suriye’de savaşın en ağır bombardımanına maruz kalan Halep’te son 10 günde 930 sivil hayatını kaybederken, Esad kontrolündeki bölgelerde katliamlar kutlandı.

Suriye'de Esad rejiminin kuşatmasındaki Halep'te tarihin en kanlı günleri yaşanıyor. Eylül ayı başında kuşatılan Halep'in muhalif bölgelerinde Rus ve Esed bombardımanları devam ediyor. Muhalifler Halep merkezine günlük 35 ila 40 ton arası bomba atıldığını iddia ederken bombardımanda son 11 günde 930 sivil hayatını kaybetti. Halep'te günde öldürülen sivil sayısı ise 85 oldu.

GECE BOYU EĞLENCE

Ortadoğu'nun kadim kenti tarihin en kanlı bombardımanına sahne olurken Halep'in Esad kontrolünde olan bölgelerinde ise katliam partisi verildi. 26 Eylül günü şehir genelinde yapılan duyurularla merkezde yer alan Mogambo Mahallesi'nde bombardımanlar şerefine dev parti verileceği ilan edildi. Akşam saatlerinde başlayan kutlamalara yüzlerce Esed yandaşı katılıp çılgınca eğlendi.

BOMBA DÜŞTÜKÇE ÇILDIRDILAR

Muhalif bölgeleri vuran her bomba sonrası Esad yandaşlarının toplandığı alanda sevinç çığlıkları artarken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Esad, Hamaney ve Nasrallah lehine sloganlar atıldı. Sabah saatlerine kadar süren katliam partisinde katılımcılara sınırsız ve ücretsiz içki verildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SPONSOR İŞ ADAMLARI

Halep'e yönelik bombardımanları kutlayan Esad yandaşlarının eğlence partisi Suriyeli iş adamları tarafından finanse edildi. İçki ve müzik eşliğinde saatlerce dans ederek eğlenen kalabalığın tüm giderlerine Fares Şihabi, Edvar Makarbane, Geroge Antaki Hasan Yahya Zido, Beşir Yazıcı, Süleyman Maruf ve Muhammed Ali Mansur isimli iş adamlarının sponsor olduğu açıklandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23