• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Süper Kupa Fenerbahçe'nin!

Yeniakit Publisher
2014-08-26 11:12:00 -
Süper Kupa Fenerbahçe'nin!

TFF Süper Kupa'da normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten karşılaşmada penaltı atışlarında G.Saray'ı 3-2 mağlup eden F.Bahçe kupayı kazandı

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan ve tüm geliri Soma faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine verilecek maçta nefes kesen anlar yaşanırken tribünlerden sahaya atılan yabancı maddeler ise istenmeyen görüntüler olarak hafızalara kazındı.

Normal süresi 0-0 sona eren karşılaşmada Fenerbahçe sayısız gol fırsatından yararlanamazken Galatasaray'ın etkisiz futboluna rağmen kaleci Fernando Muslera yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tutmaya çalıştı.
 
Uzatma anlarında da gol sesi çıkmayınca penaltılara giden karşılaşmayı Fenerbahçe 3-2'lik skorla kazandı ve yeni sezona kupayla başlangıç yapmayı
başardı.

Galatasaray'da Yekta Kurtuluş, Selçuk İnan ve Felipe Melo penaltı vuruşlarını gole çeviremezken Burak Yılmaz ve Olcan Adın topu ağlarla buluşturdu.

Fenerbahçe'de ise Raul Meireles, Michal Kadlec ve Dirk Kuyt penaltı vuruşlarını gole çevirirken Mehmet Topuz ve Caner Erkin kaleci Muslera'yı geçemedi.
 
Fenerbahçe böylece son 2 yıldır finalde kaybettiği Galatasaray'ı penaltılarla mağlup ederek ikinci kez Süper Kupa zaferini yaşamayı başardı.
 
İlk yarıda Galatasaray karşısında üstün bir futbol sergileyen Fenerbahçe'de Moussa Sow ile kaleci Muslera sık sık karşı karşıya geldi. Mücadelenin 42. dakikasında Emmanuel Emenike'nin ceza alanı sol çaprazından geriye doğru çıkardığı topa Moussa Sow penaltı noktası gerisinde sol ayağıyla bekletmeden vuruşunu yaptı. Ancak Senegalli yıldızın şutunu kaleci Fernando Muslera rahat biçimde yatarak kontrol etti.
 
Fenerbahçe karşısında ilk yarıda etkisiz bir oyun ortaya koyan Galatasaray'da Olcan Adın 35. dakikadaki şutuyla sarı lacivertlilerin kalecisi Volkan Demirel'e zor anlar yaşattı. Kaleyi cepheden gören bir noktadan Olcan Adın'ın sol ayağıyla yaptığı vuruş az farkla kale direğinin yanından auta giderken Galatasaray ilk yarıdaki en önemli pozisyonunu yakalamış oldu.
 
Fenerbahçe'nin ilk yarıda geliştirdiği bir atakta Raul Meireles sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı. Arka direğe giden topa Moussa Sow hareketlenirken Galatasaray savunmasında Veysel Sarı müdahalesiyle topu kornere gönderdi. Ancak Fenerbahçeli futbolcular, Veysel'in topa elle müdahale ettiği şeklinde itirazlarda bulunurken hakem oyunu devam ettirdi.
 
İki ezeli rakip arasında oynanan maçta ilk yarıda gol sesi çıkmazken ikinci yarının başlamasıyla birlikte istenmeyen olaylar yaşandı. Önce kaleci Volkan Demirel'in olduğu sahaya su şişesi ve patlayıcı madde yağarken daha sonra Fernando Muslera'nın bulunduğu kaleye meşale ve su şişesi yağdı. Taraftarların sahaya attığı yabancı maddelerin ardından oyuncular arasındaki ikili mücadelelerde de sertlikler dikkat çekti.
 
Fenerbahçe'nin Galatasaray kalesinde gol aradığı dakikalarda Emmanuel Emenike net bir fırsatı değerlendiremedi. Karşılaşmanın 78. dakikasında Bekir'in sert şutunu Muslera kornere çeldi. Raul Meireles'in kullandığı köşe vuruşunda Sow arka direkte topu kafayla altı pas içine indirdi. Emmanuel Emenike müsait pozisyonda vuruşunu gerçekleştiremeyince Fenerbahçe net bir gol fırsatından eli boş döndü.
 
Mücadelenin 87. dakikasında bir kez daha Muslera ile karşı karşıya kalan Emmanuel Emenike, ağları sarsmayı başaramadı. Dirk Kuyt'ın kafayla indirdiği topu ceza sahası önünde uzaklaştırmayı başaramayan Galatasaray savunması, topu Hollandalı yıldıza kaptırdı. Kuyt bekletmeden pasında topu Emenike'ye aktardı.

Kaleci ile karşı karşıya kalan Emenike'nin vuruşunda Muslera kritik bir kurtarışla gole izin vermedi. Pozisyonun devamında sarı kırmızılı savunma topu uzaklaştırdı. İkinci yarıda da gol sesi çıkmayınca karşılaşma uzatmalara gitti.

Normal süresi 0-0 beraberlikle sona eren maçın uzatma anlarında da gol sesi çıkmadı. Sıcak havanın da etkisiyle temposu iyice düşen maçta uzatma dakikaları da golsüz geçilirken penaltı atışları sonucunda Fenerbahçe 3-2'lik skorla kupayı müzesine götürmeye hak kazandı.

Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 0

Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Serkan Ok (Dk. 73 Ali Palabıyık), Aleks Taşçıoğlu

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves (Dk. 82 Kadlec), Caner Erkin, Kuyt, Meireles, Emre Belözoğlu (Dk. 88 Alper Potuk), Mehmet Topal, Sow (Dk. 116 Mehmet Topuz), Emenike

Galatasaray: Muslera, Veysel Sarı, Semih Kaya, Chedjou, Telles (Dk. 104 Hakan Balta), Selçuk İnan, Melo, Olcan Adın, Sneijder (Dk. 60 Bruma), Yasin Öztekin (Dk. 60 Yekta Kurtuluş), Burak Yılmaz

Sarı kartlar: Dk. 31 Emre Belözoğlu, Dk. 35 Alves, Dk. 58 Emenike, Dk. 90 1 Kuyt, Volkan Demirel (penaltı atışları sırasında) (Fenerbahçe), Dk. 29 Selçuk İnan, Dk. 58 Veysel Sarı, Dk. 68 Burak Yılmaz, Dk. 92 Telles, Melo (penaltı atışları sırasında) (Galatasaray)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23