• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sularını sırtlarında taşıyorlar

Yeniakit Publisher
2015-05-22 14:22:00 -
Sularını sırtlarında taşıyorlar

Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Balıbey Çolaklar Mahallesinde yaşayan vatandaşlar 15 aydır susuzlukla mücadele ediyorlar.

İha'nın haberine göre; Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Balıbey Çolaklar Mahallesinde yaşayan vatandaşlar 15 aydır susuzlukla mücadele ediyorlar. 15 ayı aşkın bir süredir çeşmelerinden su akmayan vatandaşlar kuyulardan çektikleri suları bidonlara doldurup sırtlarında evlerine taşıyorlar.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Başkanlığına ve Kula Belediyesine defalarca yaşadıkları su sıkıntısına çözüm bulunması için başvurduklarını anlatan mahalle sakinleri su sorunlarının biran önce çözülmesini istediklerini belirttiler.

"Mahallemizde 15 ayı aşkın süredir su akmıyor" diyen mahalle sakini Mehmet Bozkurt yaşanan su sorunun çözülmesini istedi. Kula Belediyesi'ne mahalle sakinleri ile birlikte dilekçe verip defalarca gittiklerini aynı şekilde Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ ekiplerine de konuyu defalarca iletmelerine rağmen mahallede yaşanan su sorununa çözüm bulunmadığını belirten Mehmet Bozkurt, "Belediyeye on sefer gittik. Su aksın, çeşmelerimizi yapsınlar diye. Belediyeden, 'tamam geliyoruz' diyorlar, gelmiyorlar. Belediye bizi dinlemiyor. O oyunu aldı, artık bize ihtiyacı yok. Evimizdeki su ihtiyacımızı karşılamak için kuyulardan çektiğimiz suları bidonlar ile sırtımızda evlerimize taşıyoruz. Mahalle çeşmesiz, susuz olmuyor. 'Yapacağız' dediler, ama yapmadılar. Belediye başkanı madem bu sorumluluğun altına girmiş, çeşmelerimizi yapmak zorunda" dedi.

Su akmadığı için mağdur olan yurttaşlardan Zekeriya Aslan ise, "Çok sıkıntı çekiyoruz. Köyümüz Kerbela'ya döndü ve kuyulardan sırtımızda bidonlarla kovalarla içme suyu taşımak zorunda kalıyoruz" diyerek, yetkililerin bir an önce su sıkıntısına çözüm bulmalarını istedi.

Salihli Türk Birliği Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan ve hafta sonlarında köye gelen Reyhan Bozkurt ise, "Eğer suyumuz gelmezse köyümüzün hali perişan olur. 30 Mart seçimlerinden sonra sadece 2 gün suyumuz aktı. Daha sonra bir daha su akmadı. Babam ve mahalle sakinlerimizin belediyeye müracaatları oldu hala ilgilenilmiyor. Ben Salihli'de okuduğum için hafta sonları evime gelebiliyorum. Annem ve babam sırtında kuyudan evimize su taşıyor." dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23