• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Stancu'nun çabası Gençlerbirliği'ne yetmedi

Yeniakit Publisher
2014-11-23 18:58:00 -
Stancu'nun çabası Gençlerbirliği'ne yetmedi

Gençlerbirliği Kardemir Karabükspor karşısına çıktı... Stancu ile iki kez öne geçen Başkent ekibi, Traore ve Viola'nın gollerine engel olamayınca Ankara'da puanlar paylaşıldı: 2-2.

Süper Lig'in 10. haftasında Gençlerbirliği ile Kardemir Karabükspsor karşı karşıya geldi. Karşılaşmada Hakem Cüneyt Çakır sakatlandı

Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşmaya Gençlerbirliği başladı ve ev sahibi takım defansın arkasına atılan toplarla golü aradı. Dakikalarda 23'ü gösterirken Guido Koçer sağ kanattan gönderdiği ortaya ceza sahası içinde kafayı vuran Bogdan Stancu takımını 1-0 öne geçirdi. Rumen forvet böylece 563 dakika sonra golle yeniden buluştu.

1-0'dan sonra Gençler yarı sahasında daha fazla görünmeye başlayan ve net pozisyonlar yakalayan Kardemir Karabükspor, Ahmet Çalık'ın topa elle müdahale etmesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen Traore hata yapmadı ve 40. dakikada skoru eşitledi: 1-1.

Devre bitmeden bir gol daha bulmak isteyen Gençlerbirliği bu isteğine çok geçmeden ulaştı ve Stancu 45'de bir kez daha sahneye çıktı. Defanstan kapılan topla hızlı çıkan Başkent ekibinde Guido Koçer sol kanattan ceza sahasına nefis bir orta kesti ve Stancu net vuruşlar ilk 45 dakikanın skorunu belirledi: 2-1.

İkinci yarıda rüzgar Kardemir Karabükspor cephesinden esti... Yeniden eşitlik için orta sahada kısa paslarla organize olmaya çalışan Karabükspor, 60. dakikada skoru 2-2'ye getirdi. Rakiplerinden iyi sıyrılan Valentin Viola yaklaşık 30 metreden vurarak harika bir gole imza attı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

2-2'den sonra risk almak istemeyen taraflar hücumda da etkili olamadı. Kalan dakikalar skoru değiştirmeyince Ankara'da puanlar paylaşıldı: 2-2.

Bu sonucun ardından son 6 haftada tek galibiyeti bulunan Gençlerbirliği puanını 13'e çıkarırken, beşinci deplasmanından ilk puanını çıkaran Karabükspor puanı 8 yaptı.

CÜNEYT ÇAKIR SAKATLANDI İKİNCİ YARIYA ÇIKAMADI

İlk yarısı 2-1 Gençlerbirliği üstünlüğü ile tamamlanan maçta ikinci yarı sakatlığından dolayı sahaya çıkamayan Cüneyt Çakır yerini karşılaşmanın 4. hakemi olan Mustafa Öğretmenoğlu'na bıraktı.  Devre arası yapılan kontrollerde FIFA Kokartlı hakemimizin maça devam edemeyeceği anlaşıldı ve kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Çakır'ın sakatlığıyla ilgili olarak NTV Spor'a yaptığı açıklamada, "Maçın devre arasında ayağında ağrı hissediyor. Büyük bir ihtimalle ayağında çekme olduğundan dolayı ikinci yarıya çıkamadı. Kontrollere göre çok önemli değil gibi gözüküyor" dedi. Ancak daha sonra ciğerlerinde hava biriken belirlenen Çakır, ameliyat masasına yattı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23