• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sözlerimi çarpıttılar

Yeniakit Publisher
2014-09-30 08:03:00 - 2014-09-29 22:49:58
Sözlerimi çarpıttılar

IŞİD’in elinden kurtarılan 49 rehineden birisi olan Özel Harekat Polisi Veysel Can, Paralel ve Kartel Medyası’nda hakkında çıkan “IŞİD’in rehin aldığı özel harekatçı yaşadıklarını anlattı” başlıklı haberlerin çarpıtılarak yayınlandığını söyleyerek, söz konusu haberleri yalanladı. Can, kurtulmalarında emeği geçenlere teşekkür etti.

IRAK’ın Musul kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu’nda IŞİD militanları tarafından rehin alındıktan 101 gün sonra MİT tarafından kurtarılan 49 kişiden birisi olan Gaziantepli 3 çocuk babası Gaziantepli Özel Harekat Polisi Veysel Can, Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) servis ettiği ve paralel, kartel medyasının yaydığı “IŞİD’in rehin aldığı özel harekatçı yaşadıklarını anlattı” başlıklı haberleri yalanladı. Kullandığı ifadelerin çarpıtılarak yayınlandığını belirten Can, “Bana dediler ki, biz A Haber’den geliyoruz. Ben de güvenilir bir kanal, söylediklerimi çarpıtmaz diye bazı açıklamalarda bulundum. Sonra çıkan haberlerde gördüm ki, A Haber değilmiş, yalan söylemişler. Bana ‘yaşadıklarınızı anlatın’ dediler. Ben de ‘sınırda 4 saat gibi bekledik’ dedim. Bu ifademi kesip, söylediklerimi kendi işlerine gelecek şekilde çarpıtarak vermişler ve MİT neredeydi diyerekten MİT’i hedef almışlar. Böyle bir şey olur mu? Zaten bizi o örgütün elinden sapasağlam kurtaran MİT’tir” dedi. MİT’e yönelik eleştirileri de değerlendiren Can, “Bu tür yorumları yapanlar, bizim orda ölmemizi istediler. Çünkü bizim cenazelerimiz üzerinden prim yapmak istiyorlardı” şeklinde konuştu.

ALLAH MİT’DEN RAZI OLSUN, BİZİ KURTARDILAR

Rehin alındıkları günlerde o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ben onları almak için her türlü fedakarlığı yapacağım’ şeklinde açıklamalarının olduğunu söyleyen Can, “Biz bir teröristin elindeydik, bizleri oradan almak kolay bir şey mi? MİT’in bizi ne zorluklarla kurtardığını tahmin edebiliyorum. Çünkü ben 29 yıllık polisim. MİT’in bu çabalarını görmezden geliyorlar” diye konuştu.

Can, “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve MİT Müsteşarımız büyük bir çaba sarf ederek bizi kurtardılar. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

SİZİN DIŞ GÜÇLERE HİZMET ETTİĞİNİZİ BİLİYORUZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Paralel Yapı’nın yayın organlarından Zaman Gazetesi’nin de söz konusu ifadelerini çarpıtarak yayınladıklarını söylenen Can, “Yayınlarsa yayınlasınlar. Siz kimsiniz, sizlerin Amerika’ya hizmet eden bir zihniyet olduğunuzu bilmiyor muyuz? Ben İslami eğitim almış bir kişiyim. O cemaat bana İslam’ı öğretmeye kalkmasın. Ben onlar gibi dış güçlere çalışmıyorum” dedi.

Can, “Benim en çok takip ettiğim medya organlarının başında Yeni Akit Gazetesi, A Haber, Yeni Şafak ve Star Gazetesi gelir. Ben S Haber’i, Bugün TV’yi televizyonumun kanal listesinden bile sildim, izlemiyorum” şeklinde konuştu.

MİT’İ HEDEF ALANLAR BİZİM CENAZELERİMİZİ BEKLİYORLARDI

Bazı yorumcuların, söz konusu dört saat muhabbeti üzerinden MİT’in kendilerini kurtardığı operasyonda başarısız olduğunu söylediklerini de belirten Can, “Bunlar devletimizin bizleri kurtarmasına tahammül edemediler. Bu tür yorumları yapanlar bizim orda ölmemizi istediler. Çünkü bizim cenazelerimiz üzerinden prim yapmak istiyorlardı” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23