• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sözde vicdanı kurgu çıktı! Emrah Serbes'ten yalan üstüne yalan

Yeniakit Publisher
2017-10-02 18:10:00 -
Sözde vicdanı kurgu çıktı! Emrah Serbes'ten yalan üstüne yalan

Yazar Emrah Serbes'in ifadesi ile kaza tutanağındaki çelişkiler gün yüzüne çıktı.

İzmir-Aydın otoyolunda önünde seyreden araca arkadan çarparak baba ve kızının ölümüne, annenin ise ağır yaralanmasına neden olan Emrah Serbes'in kullandığı lüks otomobilin fren izinin olmadığı bilgisi kaza tutanaklarında yer aldı.

Kazanın olduğu 22 Eylül'de güvenlik güçleri tarafından olay yerinde hazırlanan ve sabah 07.00'de imza altına alınan kaza tespit tutanağında, tutuklu Emrah Serbes'in kullandığı sonradan belirlenen 34 NT 5005 plakalı lüks otomobilin kusurlu olduğu vurgulandı.

Tutanakta, "Bu kazanın oluşumunda 34 NT 5005 plakalı hususi oto sürücüsü Kenan Doğru, 2918 sayılı K.Y.T Kanununda yer alan sürücülere ait kural ihlallerinden 56/1C (önlerinde giden araçları güvenli ve yeterli bir mesafeden izlememek) kuralını ihlal ettiği, diğer araç sürücüsünün herhangi bir kural ihlalinin bulunmadığı kaza yerinde yapılan inceleme, ölçüm ve sürücü beyanından anlaşılmıştır." denildi.

HIZ LİMİTİ 120,  İFADE: 140'A DÜŞÜRDÜM

Kazanın oluş şeklinin de anlatıldığı tutanakta, yolun bölünmüş yol olduğu, hız limitinin de 120 kilometre olduğu belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Burada dikkat çeken ise Serbes'in ifadesinde; "Yağmur çiselemeye başladı ve yerlerin kaygan olduğunu düşünerek hızımı 130-140 km’ye düşürdüm."

Kaza saati tutanağa 04.15 olarak geçirilirken, bu saatte havanın yağışlı, yolun ıslak ve nemli yolun ise düz ve eğimli olduğu kayıtlara geçti.

Kaza tutanağı Serbes'in ifadesini yalanlıyorKazada hayatını kaybeden Ayhan Özçelik ve kızı Zeynep Özçelik

YOLDA SORUN YOK, FREN İZİ YOK

Kazaya etken yol sorununun olmadığına dikkati çekilen tutanakta, kazanın önde seyreden otomobile arkadan çarpma şeklinde gerçekleştiği de krokilerle anlatıldı.

Olay yerinde fren izinin olmadığı da kaza tespit tutanağında yer aldı.

AİLE AVUKATI: HİÇ FREN YAPMADAN ÇARPMIŞ

Ailenin avukatı Burcu Ece Güler, bu kaza tutanağının da "frene bastığını" ifadesinde söyleyen Emrah Serbes'i yalanladığını söyledi.

Serbes'in önündeki otomobile çarptıktan sonra aracıyla savrulduğu sırada fren izleri olduğuna işaret eden Güler, şöyle konuştu:

"Emrah Serbes'in hiç fren yapmadan önündeki otomobile çarptığı açıkça görülüyor. Emrah Serbes ifadesinde 'frene bastığını ancak yağışlı hava nedeniyle kayganlaşan yolda frenin işe yaramadığını' söylemişti. Ancak olaydan hemen sonra tutulan kaza tutanağında fren izi olmadığı tutanaklara geçti. Biz, Serbes'in normalin çok çok üzerinde bir süratle önündeki otomobile çarptığını düşünüyoruz.

İTİRAF KURGU

Emrah Serbes, cezaevine gönderilirken 'Benim adım Emrah Serbes, sonunda 'T yok diye konuştu. Serbes'in bu söylemini kendisi tarafından daha önce yayımlanan bir yazısında yer aldığını görüyoruz. Adliye çıkışındaki bu konuşması sözde itirafın kurgu olduğunu gösteriyor."

"ARAÇTA VİSKİ ŞİŞESİ VE BİRA KUTULARI GÖRDÜM"

Bu arada, kazadan sonra araçları kaldırmaya gelen çekicinin şoförü S.D'nin jandarma ekiplerince tanık olarak alınan ve Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen ifadesinde olay yerine geldiğinde 34 NT 5005 plakalı aracı şarampole yan yatmış vaziyette gördüğünü, gerekli araştırmayı yaptıktan sonra aracı dört teker üzerine çevirdiklerini, bu sırada bir adet viski şişesi ile üç bira kutusu gördüğünü aktardı.

Bu içkilerin aracın çevrilmesi sırasında içinden düşüp düşmediğini bilmediğini ifadesinde anlatan S.D'nin, "Aracı çekiciye yükledim ve otoparka getirip indirdim. Otoparkta aracın yanında bulunan bira kutusunun aracın içinden düşüp düşmediğini görmedim. Aracın yanında bulunan bira kutusu ile kaza yerinde gördüğüm bira kutuları aynı marka ve aynı renkteydi." dediği öğrenildi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23