• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sözcü’ye kayyım mı atandı?

Yeniakit Publisher
2016-08-26 15:01:00 - 2016-08-26 15:30:51
Sözcü’ye kayyım mı atandı?

Bugüne kadar gerçekleştirdiği gayrı milli yayınlar ile halkın büyük tepkisini çeken Sözcü Gazetesi'nde gözle görülür bir değişiklik söz konusu… Geçirdiği soruşturmalar sonrası söylemlerini büyük ölçüde değiştiren Sözcü'nün tavrı, ‘Acaba kayyım korkusu mu sardı’ yorumlarına neden oldu.

YENİAKİT.COM.TR - Bugüne kadar yaptığı gayrı milli yayınlar ile vatandaşların tepkisini toplayan Sözcü Gazetesi’nde yaşanan büyük değişiklik dikkatlerden kaçmadı.

Daha önce her fırsatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye saldıran Sözcü’nün bugünkü manşeti, ‘Yoksa gazeteye kayyım mı atandı’ yorumlarını da beraberinde getirdi.

Sözcü Gazetesi ve yazarları, gerek milli iradeyi gerek seçilmiş hükümeti en sert söylemler ile hedef alıyordu. Malum Gazete 15 Temmuz hain kalkışmanın gerçekleştiği gün, ‘Sözcü Erdoğan’ı buldu’ haberi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı oteli görüntüleyerek sanki birilerine yardımcı olmuştu..

Sözcü Gazetesi’nin bu haberi sonrası Küçükçekmece Savcılığı harekete geçerek soruşturma başlatmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın söz konusu haberle ilgili 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne silahla isyan', ' Cumhurbaşkanına suikast ve fiilî saldırı' ve 'Saldırı teşebbüsü öncesinde ve işlenmesi sırasında bu suçu kolaylaştırmak' suçları kapsamında gazete yöneticileri hakkında işlem yaptığı öğrenildi.

İŞTE SORUŞTURMA KONUSU TCK MADDELERİ

TCK 310/1-2 (1) Cumhurbaşkanına suikastta bulunan kişi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır. Bu fiile teşebbüs edilmesi halinde de suç tamamlanmış gibi cezaya hükmolunur. (2) Cumhurbaşkanına karşı diğer fiili saldırılarda bulunan kimse hakkında, ilgili suça ilişkin ceza yarı oranında artırılarak hükmolunur. Ancak, bu suretle verilecek ceza beş yıldan az olamaz.

TCK 313/2 Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetine karşı silahlı isyanı idare eden kişi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır. İsyana katılan diğer kişilere altı yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir

TCK 39/2-c Suçun işlenmesinden önce veya işlenmesi sırasında yardımda bulunarak icrasını kolaylaştırmak

‘KAYYIM KORKUSU SÖYLEM DEĞİŞTİRDİ’

Daha önce manşetinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AK Parti Hükümetine ağzına geleni söyleyen Sözcü’nün, dünkü haber başlığı şaşkınlığa neden oldu.

Sözcü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü konuşmasını ‘Tarihi konuşma’ olarak duyurdu.

Görselin detayında ise Erdoğan’ın, “Bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız” sözlerine yer verdi.

Bütün bu soruşturmalar sonrası gayrı milli tutumunu bir nebze değiştiren Sözcü Gazetesi’nde gözle görülür farklılığın nedeni, ‘Kayyım atanma korkusu’ olarak değerlendirildi. 

Bundan sonraki süreçte Sözcü’nün hangi tutumda olacağı ise merak konusu oldu.

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23