• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kültür Bakanı Yalçın Topçu’dan HDP’li bakanlara istifa çağrısı:

Yeniakit Publisher
2015-09-18 07:39:23 - 2015-09-18 07:39:22
Kültür Bakanı Yalçın Topçu’dan HDP’li bakanlara istifa çağrısı:

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, teröre destek veren HDP’li bakanlara sert çıkarak, “Seçilmiş olmak, bölücü terörün yanında olmayı gerektirmiyor. Eylemlerde başrol oynamaya hevesliyseniz, soyunun sivil olarak gereğini yapın” dedi.

YENİ AKİT / ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Anadolu Ajansı Editör Masası’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan  Topçu, kendisinin HDP ve PKK aleyhindeki bazı açıklamalarına seçilmiş olmadığı için tepki koyan HDP’li bakanları kastederek, “Seçilmiş olmak demek, bölücü terörün yanında durmak, devletin ve milletin düşmanlarının yanında durmak ve bölücü terör üzerinden Türkiye’yi diz çökertmek isteyen güçlerin ve kuvvetlerin yanında durmayı mı gerektiriyormuş?” dedi.

 “KÜRT KARDEŞLERİMİZ ÇANAKKALE’DE NASIL DAVRANDILARSA…”

Bakan Topçu, “Ben Kürdüm, Türkmenim, Lazım, Çerkezim ama ben ay yıldızlı al albayrak altında bin yıldır yaşadığım gibi kıyamete kadar yaşamaya kararlı büyük Türk milletiyim” diyerek şöyle devam etti: “Bir taraftan güvenliğimizi, kamu güvenliğini bozan kim olursa olsun haddini ve hakkını eline vereceğiz ama öbür taraftan hak ve özgürlüklerin önünü ileri demokrasi yaşayan ülkelerde ne ise onun da ötesine geçeceğiz. Söylenebilecek tek şey şudur, Kürt kardeşlerimiz Çanakkale’de nasıl davrandılarsa, Malazgirt’te nasıl davrandılarsa Nureddin Mahmud Zengi ile Selahaddin Eyyübi nasıl bir daire etrafında bir araya geldilerse Bediüzzaman’ın dediği gibi ‘ümmetin bu iki bahadır evladı’nı birbirine düşürten güçlere karşı uyanık olmalılar, ve bölücü terörle yapılan mücadelede devletin, milletin ay yıldızlı al bayrağın altında bir ve beraber hareket etmeliler.”

Bölücü teröre karşı, eşkıyaya karşı devletin yavuz yüzünü gösterirken, vatandaşa karşı şefkat elini uzatmaktan da asla ve asla vazgeçmeyeceğini vurgulayan Topçu, “Yani güvenliği, özgürlüğü, refahı birbirine sarmal olarak kullanmayacağız, bunu birbirinin vazgeçilmezi olarak devam ettireceğiz. Refah, toplumun bütün kesimine yayılacağı gibi oradaki kardeşlerimize de birazcık pozitif ayrımcılık yapacağız” dedi.

HDP’li iki bakanın Cizre’ye giderek terörü yücelten tutum sergileyerek terör yanlısı açıklamalar yapmasıyla ilgili görüşlerini dile getiren Topçu, “Seçilmiş olanlar devletin polisiyle, Mehmetçiğiyle yaka paça mı olması gerekiyor? Ne zaman molotof atanların karşısında görüyoruz? Ağzı maskeli, ayağı entarililerin karşısına hiç çıkıyorlar mı? Şehirlerimizi yakıp yıkanların karşısına çıkıp, bunlara ‘dur’ diyorlar mı? Benim bu kanaatim azledilmeleri noktasında gereğinin yapılması. Seçilmiş olmak demek bölücü terörün yanında durmak, devletin ve milletin düşmanlarının yanında durmak ve bölücü terör üzerinden Türkiye’yi diz çökertmek isteyen güçlerin, kuvvetlerin yanında durmayı mı gerektiriyormuş? Seçilmiş olduğunu iddia edenler seçilmenin hukuku, hakkı, görevi neyse onu yapmak durumunda değiller mi? Milletvekili yemininde bölücü teröre desteklik var mı? Yaptıkları yeminde millete ihanet var mı?” şeklinde sert eleştirilerde bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“MADEM HEVESLİSİNİZ...

Bakan Topçu, “Yaptıkları iş ne vatandaşlığa ne seçilmişliğe ne bakanlığa uygun değil. Madem bu kadar heveslisiniz bu tip olaylarda ve eylemlerde başrol oynamaya; o zaman soyunun sivil olarak gereğini yapın. Zaten sizin elinizi, kolunuzu tutan yok” dedi.

“BÜTÜN ÜLKENİN GÖZÜ ÖNÜNDE BÖLÜCÜ TERÖRÜ MEŞRULAŞTIRIYORLAR”

HDP’li bakan ve milletvekillerine sert eleştirilerini sürdüren Topçu, “Şu anda yaptıkları bütün ülkenin gözü önünde bölücü terörü meşrulaştırıyorlar. Onların, sadece onlardan tek farkı var, ellerinde silah yok ve milletten aldıkları ücretle, maaşla, büyük büyük maaşlarla bölücü terör örgütünü meşrulaştırmak için onlara kol kanat gererek, onlara destek olmak için elden gelen her şeyi yapıyorlar. Ben Müslüman bir Türk evladıyım, bunu kabul etmem asla ve asla mümkün değil” şeklinde konuştu.

“BUNUN ADI BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ SORUNUDUR”

“Bu sistem zaman zaman Kürd’ü dövmüş, Alevi’yi dövmüş, ülkücüyü dövmüş, devrimciyi dövmüş, bu sistemden zarar görmeyen, dönem dönem, konjoktürel olarak, sistemin başında olanların kanaatleri, kişilikleri, siyasi tavırları, duruşları yüzünden dövmedikleri kim kalmış?” diyen Yalçın Topçu, “Bunun adı ülkücü sorunu mu olur, bunun adı devrimci sorunu mu olur, bunun adı dindar sorunu mu olmuş? Böyle olmayacağı gibi, bunun adı Kürt sorunu değil. Bunun adı bölücü terör örgütü sorunudur. Birbirine benzemez kesimler, hayat tarzları birbirine benzemez, anlayışları birbirine benzemez ama bakıyorsunuz ki, bu terör örgütünün siyasi istikrarı bozma noktasında üzerinde antant kalınıyor. Bunun için Nişantaşı ile diyelim ki Hakkari’deki bilmem ne aynı noktada oran kullanıyor. Orada çıkan oranla burada çıkan oran arasında hiçbir fark yok. Bölücü terörün etkin olduğu bir yerdeki tehditle aldığı oy oranı neyse öbür tarafta da tamamen zıttında da viski içerken aynı fikirle örtüştüğünü hep beraber gördük” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23