• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şok fotoğraf! Yüzlerce jete ünlü bombardıman uçağı da katıldı… Dünya diken üstünde

Yeniakit Publisher
2017-12-06 11:27:00 - 2017-12-06 11:28:50
Şok fotoğraf! Yüzlerce jete ünlü bombardıman uçağı da katıldı… Dünya diken üstünde

Kore Yarımadası üzerinde ABD'nin binlerce askeriyle icra ettiği tatbikatta, hayalet jetlere B-1B Lancer da katıldı.

ABD ve Güney Kore'nin hayata geçirdiği en büyük hava tatbikatı sürerken, ünlü bombardıman uçağı B-1B Lancer Kore Yarımadası üzerinde uçtu. Pasifik Okyanusu'ndaki Amerikan toprağı Guam Adası'ndan havalanan B-1B Lancer, F-22 ve F-35'lere katıldı.

Kuzey Kore'yi çileden çıkaran tatbikatta 12 bin askerle gövde gösterisi yapan ABD, iki düzine hayalet uçak F-22 ve F-35'le Kim Jong-un'a gözdağı veriyor.

Yüzlerce savaş uçağının havalandığı beş günlük tatbikat sırasında Kuzey Kore'nin yeni bir füze testi yapmasından ciddi şekilde korkuluyor.

Çin, dakikalar önce yaptığı açıklamada B1-B Lancer'ın havalanmasının ardından taraflara sağduyu çağrısı yaptı.

Pyongyang, gövde gösterisinin başladığı Pazartesi günü tatbikatın bölgeyi nükleer savaşa sürükleyebileceği uyarısı yaptı. ABD lideri Donald Trump'ı 'akıl hastası' olarak betimleyen Pyongyang yönetimi, "Tatbikat açık ve topyekûn bir provokasyondur, her an bir nükleer savaşa neden olabilir" açıklamasını yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Washington menzile girdi

Kuzey Kore son olarak geçen hafta tarihinin en uzun menzilli füzesini test etti. Hwasong-15 isimli kıtalarararası balistik füze 4 bin 475 kilometre irtifaya ulaştı, daha sonra Japon Denizi'ne düştü.

Füzenin yatay düzlemde 13 bin kilometreyi vurabileceği tahmin ediliyor. Bu da, ABD'nin başkenti Washington'ın Kim Jong-un'un mevzisine girmesi demek.

Yolcu uçağından füzeyi gördüler

Hwasong-15, atmosferden dünyaya dönüşünde bir Çin yolcu uçağının yanından geçti. Cathay Pacific havayollarına ait bir yolcu uçağı Japonya üzerindeyken mürettebat füzeyi gördü, kıl payı kalsa da facia yaşanmadı.

ABD Başkanı Trump, Nisan ayından bu yana hakaret yarışına girdiği ve 'küçük roket adam' olarak nitelediği Kim'i Çin üzerinden baskı yaparak durdurmayı denedi ancak bu hamlesinde başarılı olamadı.

Son testin ardından Washington, Pekin ve Moskova gibi Kuzey Kore'nin müttefiklerinden tüm ilişkileri kesmelerini istedi ancak bu çağrı yanıtsız kaldı.

Kimseyi dinlemiyor

İlk kıtalararası balistik füzesini Temmuz ayında fırlatan Kim'in 15 Eylül'de ateşlediği ikinci kıtalararası balistik füze, 3 bin 700 kilometre mesafe katederek Japonya'nın üstünden geçti ve Pasifik Okyanusu'na düştü.

Eylül ayı başında test edilen hidrojen bombası ise, bölgede 6.3 büyüklüğünde depreme yol açtı.

 

Birleşmiş Milletler (BM) mevcut yaptırımlara bu yıl yenilerini eklese de Kim Jong-un füzelerinden vazgeçmedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23