• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sizin yalan haberleriniz bizi asla yıldıramaz

Yeniakit Publisher
2015-01-22 08:04:00 - 2015-01-21 22:01:01
Sizin yalan haberleriniz bizi asla yıldıramaz

Akit’e konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Paralel yapı organları yalan haberlerle bizi yıpratmaya çalışıyor. Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Bu yalanlar onların gerçek yüzünü gösteriyor. Bakanlığımızda Paralel yapının elemanlarıyla bazı sıkıntılarımız oldu ama vaktinde müdahale ederek gereğini yaptık” dedi.

SERDAR ARSEVEN / MEHMET ÖZMEN / ANKARA - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yeni Akit gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sağlıkta yakalanan büyük başarıyı karalamak adına paralel gazetele rin Sağlık Bakanlığı’na yönelik kara propaganda yaptıklarını belirten Müezzinoğlu, “Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar” diyerek paralel yapıya meydan okudu. Müezzinoğlu, bakanlığında paralel yapının küçük çaplı noktasal bazı unsurları olduğunu, onlara da vaktinde müdahale ettiklerini  söyledi.

- Cumhurbaşkanımızın, bugünün Türkiye’sindeki sağlık imkânlarının Amerika’da, Avrupa’da olmadığına yönelik bir açıklaması oldu. Siz geçmişle bugün arasında bir değerlendirme de neler söylersiniz?

- Ben de bir hekim olarak söyleyebilirim ki; 15 yıl önce hayal ettiğimiz fakat gerçekleşeceğini ummadığımız imkânları bugün 77 milyona sunuyor olmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi bu sistemin bu kadar başarılı ve güçlü bir şekilde halkımıza sunulmasının en büyük lokomotif gücü Sayın Cumhurbaşkanımızdır.

“HER TARAFTAN KOLAYLIKLA HİZMET ALINABİLİYOR”

- Gelişmiş ülkelerden daha iyi sağlık hizmeti veriyor olmanın sırrı nedir?

- Bir taraftan ciddi bir entegrasyon oldu. Her taraftan kolaylıkla hizmet alınabilir olma durumu var. Bir diğer durum ise bürokrasinin sağlık hizmetlerinin önünü açmasıdır. Genel sağlık sigortalarından yeşil kart gibi seçeneklerin yerine TC kimlik numarasıyla kolaylıkla hizmet alınabiliyor. Acil servislerimiz 24 saat hizmet verebilir durumda. 2002 yılında toplam ambulans sayımız 624’tü. Şimdi ise son iki yılın içinde 2500 yeni ambulansı, ambulans helikopteri ki; 10 yıl önce ambulans helikopter diye bir şey Türkiye için imkânsızdı, hizmete sunduk. Bu yıl gece uçuşlu ambulansları hizmete sunucağız. Bütün bunlar bir anlayışla, bir irade ile oluyor. Bu dinamizmin baş lokomotifi Cumhurbaşkanımızdır. Genel anlamda ise bu AK Parti vizyonuyla alakalıdır.

GELECEK İÇİN İDDİALIYIZ

- Son dönemde nüfusla alakalı olarak “üç çocuk”, sonra kürtaj ve “ annelik kariyerdir” konuları gündemde. Bu üçü birlikte ele alındığında bir anlayış ortaya çıkıyor. Bu anlayış ve bu mesajların verilme sebebini nasıl açıklarsınız?

 Biz tarihi geçmişiyle dünyaya da bir medeniyet sunmuş bir medeniyetin mensuplarıyız. Bir defa ülkemizin dinamikleri ve gelecek vizyonu açısından en az üç çocuk demek, geleceğe dair iddiamızın güçlü olduğunun stratejik cümlesidir. Biz iki çocuk dediğimiz zaman bundan 25 yıl sonra nüfusu 70 milyonlara inen, yaşlı nüfusun arttığı, genç dinamiklerin olmadığı ve Avrupa’nın bugün düştüğü duruma düşmüş bir ülke oluruz. Bir de ümmetinin çokluğu ile övünen bir Peygamberin ve inanışın mensuplarıyız. İmkânları ve sağlığı olanların üç çocuk sahibi olması, o aile için bir bereket ve zenginliktir. O rahmeti ve bereketi hem o aile için, hem de toplum için isteyebilmek ve milletin idarecileri olarak bunun sözcülüğünü yapmak gibi bir sorumluluğumuz var.

Bundan 15 yıl önce basit bir nüfus planlamasıyla; nüfus artışı yavaşlatılırsa ekonomimiz düzelir gibi bir düşünceyle milletin algısını yanlış yere sürüklemeye çalıştılar. Hâlbuki genç dinamikleri ne kadar güçlüyse bir ülkenin geleceği de o kadar dinamik ve ümitvar olur.

“KÜRTAJ DA NÜFUS PLANLAMASINDAN BİR TANESİ”

Yine kürtaj meselesi de bu kastettiğim nüfus planlamasından bir tanesidir. İnsanlara bedenleri bozulacak diye telkinlerde bulundular. Hâlbuki günümüzdeki meme kanserlerinin en büyük nedenlerinden biri hiç çocuk sahibi olmamak veya az çocuk sahibi olmaktır.

“ANNELİK KARİYERDİR”

- Annelik kariyerdir ifadesi ise bir farkındalık meydana getirmek için kullandığımız bir şeydir. Elde edilecek statüler için anneliği ertelemenin doğru olmadığı, eğer kariyer bu kadar önemliyse en önemli kariyerin annelik olduğu ve bir kadının merkeze anneliği alması gerektiğine dair bir ifadedir. Aksi taraftan anneliği küçümseyip, ikinci plana iten anlayışa bir anlamda tepkidir.

- Süt bankalarını sütanne evlerine dönüştürme projenizin gelişim durumu nedir?

- Sütanneliği veya anne sütü konusunda banka kelimesinin doğru olmadığını düşünüyoruz. İsim olarak algıda bir sorun var. Bizim medeniyetimizde sütanneliği/sütkardeşliği vardır. Medeniyetimizde olan bu durumu hukuki anlamda da koruma altına almak durumundayız.

“PARALEL YAPIYA VAKTİNDE MÜDAHALE ETTİK”

- Paralel yapıyı birçok alanda görmek mümkün. Bakanlık olarak sizin paralel yapı ile alakalı yaşadığınız bir sıkıntı oldu mu?

- Büyük bir yönetici ve çalışan kadrosuna sahip bir bakanlık olarak sıkıntılar olması elbette mümkün. Paralel yapı ile alakalı istisnai bazı şeyler var. Ama genel anlamda yaşadığımız bir sıkıntı yok. Bakanlığımız dinamiklerinde böyle bir yapı oluşmamış. Noktasal bazı durumlar vardı, onlara da vaktinde müdahale ettik.

- Paralel yapının bakanlıkları hedef alan ve hizmetlerini zedeleyen yayınlar yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Yalan haberlerle bizi yıpratmaya çalışıyorlar. Milyonlarca insanın hizmet verdiği sağlık sektöründe oluşan birtakım insani hataları genelleştirerek Türkiye’nin sağlık sorunuymuş gibi vermeleri onların gerçek yüzünü gösteriyor.

GEZİCİLER İÇİN GEREĞİ YAPILDI

- Gezi olayları sırasında bazı doktorların bu olaylara katılıp oradaki hastaları muayene etmesi gibi bir durum oldu. Bu doktorlara soruşturma açılmıştı. Bu soruşturmaların sonucunu öğrenebilir miyiz?

- Gezi olayları süresince 4 doktor arkadaşımız mesai saatleri içinde o olaylara destek için orada bulunmuşlardı. Gezi olaylarında yeralan bu arkadaşlarımız için soruşturma ve disiplin uygulamaları yapıldı.  Bizim prensibimiz herkes yaptığının karşılığını görmeli. Onlar da gördüler.

SEZARYEN FITRATA UYGUN DEĞİL

- Cumhurbaşkanımızın üç çocuk telkinlerinden sonra sezaryen doğumlarında artış-eksiliş oldu mu?

Sezaryen doğumların artış sebeplerinden bir tanesi; tüp bebek durumudur. Normal yollardan çocuk sahibi olamayanlara tüp bebek imkânının yolunu açtık. Bu tüp bebek durumunda da birden fazla çocuk ve erken doğum durumu olduğu için sezaryen doğum oluyor. Bir de ağrı, sancı çekmeden doğum fikrinin algı yöntemi ile insanlara aktarılması da bu şekil doğumu artıran sebeplerden. Bunun gibi birçok planlı organizasyonlar var. Fakat tüm bunlara rağmen biz yine fıtratın peşindeyiz. Fıtratın daha güçlü daha bilimsel olduğunun farkına vardırmaya çalışıyoruz.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23