• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siyonistler ''ölü deniz'' için şart sundu

Yeniakit Publisher
2017-11-21 19:07:00 -
Siyonistler ''ölü deniz'' için şart sundu

İsrail, Ürdün ve Filistin arasında anlaşmaya vardıkları “Ölü Deniz-Kızıl Deniz Projesi”ni şarta bağladı.

İsrail, Ürdün ve Filistin arasında anlaşmaya vardıkları “Ölü Deniz-Kızıl Deniz Projesi“ni şarta bağladı. Tel aviv’in Kızıldeniz’i Ölüdeniz’e bağlayacak su boru hattı inşa projesini dondurarak, Mescid-i Aksa’daki metal arama dedektörleri konusunda arasının açıldığı Ürdün’e İsrail’in Amman Büyükelçiliği’nin yeniden açılması için baskı kurduğu belirtiliyor.

Yerel kaynaklar da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İsrail Büyükelçiliği ve elçilik personelinin Amman’a dönmesine izin verilmediği sürece kanal projesini askıya aldığını duyurdu.

Ürdün Üniversitesi’nden Dr. Walid Khalid Abu-Dalbouh da İsrail’in Ürdün’ü tehdit ettiğini söylüyor:

İsrail, “Ürdünlüleri susuz bırakabiliriz” propagandasıyla Ürdün’ü tehdit ediyor. Ya da bu şekilde Ürdün kamuoyunda İsrail elçilik personelinin dönmesi için bir algı oluşturmaya çalışıyor.

Temmuz ayında Amman’daki İsrail Büyükelçiliği’nde görevli İsrailli muhafız kendisine saldıran iki Ürdünlüyü vurmuş; bunun üzerine Ürdün, İsrail elçiliğini kapatmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ÖLÜDENİZ KURUYOR

Ürdün-İsrail-Filistin sınırındaki Lut Gölü yani Ölüdeniz’in su seviyesi İsrail havzasındaki Ürdün ve Yermuk nehirlerinden aşırı su kullanımı nedeniyle düşüyor.

ANLAŞMA NEYİ AMAÇLIYOR

Anlaşma ile Kızıldeniz ile Ölüdeniz arasında 180 kilometrelik bir boru hattı inşa edilerek, her yıl Kızıldeniz’in kuzeyindeki Akabe Körfezi’nden yaklaşık 100 milyon metreküp suyun Ölüdeniz’e aktarılması hedefleniyor. Ölüdeniz’e aktarılan suyun İsrail, Filistin ve Ürdün arasında paylaşılması amaçlanıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23