• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siyonistler Filistinlilere saldırdı

Yeniakit Publisher
2018-02-23 19:30:00 -
Siyonistler Filistinlilere saldırdı

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahalesinde 22 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın farklı bölgelerindeki Filistinlilerin gerçekleştirdiği gösterilerde İsrail ordusunun müdahalesi sonucu 1'i gerçek olmak üzere 17'si plastik mermiyle 4'ü ise yanık ve düşme sonucu yaralandı. Açıklamada, sağlık ekiplerinin gazdan etkilenen onlarca kişiye müdahale ettiği belirtildi.

Açıklamada, İşgal atlındaki Batı Şeria'nın doğusundaki Eriha ve kuzeydeki Kalkiliyye kenti ile Ramallah kentine bağlı, Nılin, Bilin ve Nebi Salih, Nablus'a bağlı Beyta, Kafr Kadum, Burin, Hivara geçiş noktasında ve El-Halil kentinin Bab el-Zaviye gibi bölgelerinde İsrail askerlerinin Filistinli göstericilere müdahale ettiği aktarıldı.

Öte yandan, Filistin Sivil Savunma Ekipleri tarafından yapılan açıklamada, Nablus'a bağlı Beyta beldesinde, İsrail askerlerinin, Filistinli gösterilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombası ile müdahalesi sırasında pazar yerinde yangın çıktığını, "büyük" diye niteledikleri yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını paylaştı.

Beyta Belediye Başkanı Fuad Meali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin müdahalesi sırasında sebze satışı yapılan pazarda yangın çıktığını, "beş dükkan ve bir evde devam eden yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini" aktardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23