• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sivilleri vurdular... Uyuşturucu çetesi dediler

Yeniakit Publisher
2017-11-21 17:56:00 -
Sivilleri vurdular... Uyuşturucu çetesi dediler

ABD'nin Afganistan'ın güneyinde düzenlediği hava saldırısında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

ABD'nin Afganistan'ın güneyinde düzenlediği hava saldırısında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ABD'ye ait savaş uçaklarının Afganistan'ın güneyindeki Hilmend ilinde düzenlediği çoklu hava saldırılarında en az 10 sivil yaşamını yitirdi.

"EN AZ 7 EV HEDEF ALINDI"

Ülkenin güneyindeki Hilmend iline bağlı, Taliban kontrolünde bulunan Musa Kale ilçesinde en az 7 eve düzenlenen hava saldırılarında aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 10 sivil yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklar hava saldırılarının Musa Kale ilçe merkezinde düzenlendiği bilgisini paylaştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD: UYUŞTURUCU İMALATHANELERİNİ VURDUK

Öte yandan Afganistan'daki ABD güçleri tarafından yapılan açıklamada 19 Kasım tarihinde Hilmend ilinin Musa Kale ilçesinde belli noktalara hava saldırıları düzenlendiği ifade edildi. Yapılan açıklamada hedef alınan yapıların "uyuşturucu imalathanesi" olarak kullanıldığı ileri sürüldü.

Yapılan son asker sevkiyatı ile birlikte Afganistan'daki ABD kuvvetlerinin sayısı 14 bine ulaştı. ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Afganistan'da yeni bir stratejiye geçiyoruz' açıklamasının ardından ülkede hava saldırılarında artış kaydedildi.

NEW YORK TİMES: ABD SİVİL ÖLÜMLERİ 'ÇARPTIRIYOR'

New York Times gazetesinin geçtiğimiz hafta hazırladığı bir haberde, ABD Savunma Bakanlığı'nın bombardımanlarda yaşanan sivil kayıplara dair verdiği verilerin gerçeği yansıtmadığı ortaya konmuştu. Paylaşılan verilerin yaklaşık 3 katı bir sivil kaybının yaşandığı belirtilen haberde, ABD'nin sivil hedefleri askeri yada 'terörizme' finansman sağlanan merkezler olarak tanımladığı belirtilmişti.

ABD'NİN UYUŞTUCU TİCARETİ

BM raporlarına göre, ABD'nin Afganistan işgalin birinci yılında afyon üretimi yüzde 657 artarak dünya üretiminin yüzde 92’sini karşılamaya başladı. Sonradan kurulan ABD destekli Karzai hükümeti sırasında birçok üst düzey hükümet üyesi ve ABD yetkilisinin ülkedeki afyon ticaretinden kar sağladığı öne sürülüyordu.

İktidara geldiğinde “afyona karşı cihat ilan eden” Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai’nin üvey kardeşi Ahmet Veli Karzai ülkedeki en büyük uyuşturucu baronu olarak tanınmaktadır. Karzai, Wikileaks tarafından sızdırılan ABD belgelerinde de “yolsuzluğa bulaşmış uyuşturucu baronu” olarak tanımlanıyordu.

İşgal boyunca afyon üretiminin artmasına rağmen İngiliz birliklerinin üretime müdahale etmedikleri birçok raporda belirtilmektedir.

2011 yılında yayınlanan bir rapor, ABD askerlerinin ülkede üretimi yapılan afyonun en önemli müşterilerinden biri olduğunu göstermektedir. Raporda fiilen görev başında olan 11 bin 200 ABD askerinin uyuşturucu kullandığı tespit edilmiştir. Gerçek rakamın ise çok daha yüksek olduğu tahmin edilmektedir.

mepanews 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23