• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sivaslılar Yenikapı'da buluştu

Yeniakit Publisher
2016-10-18 21:39:00 -
Sivaslılar Yenikapı'da buluştu

Sivas Platformu ve Sivas Konfedarasyonu öncülüğünde bu yıl 7.'si düzenlenen geleneksel Sivas Günleri İstanbul Yenikapı Meydanı'nda yapıldı. En büyük ve en kapsamlı hemşehri organizasyonu olma ünvanına sahip “Geleneksel Sivas Günleri” açılışı, iş, sanat, spor ve siyaset camiasından birçok ismi bir araya getirdi.

Sivas'ın 16 ilçesinin stant tanıtımının gerçekleştiği organizasyona her kesimden yoğun katılım oldu. Açılışı 14 Ekim Cuma günü 14.00'te Belediye Başkanı İsmail Erdem'in yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ekrem Erdem, Osman Boyraz, Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Alim Yıldız, AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivas ilçeleri kaymakamları, belediye başkanları, Küçükçekmece, Avcılar belediye başkanları, STK dernek ve vakıf başkanları ve yönetim kurulları, Sivaslı iş adamları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen 7. Geleneksel Sivas Günleri, Sivas'ın tarihi ve Kültürel zenginliklerinin yurt geneline taşınması, bu sayede başta turizm olmak üzere, ticari ve ekonomik yapısına katma değerler amacı ile yoğun bir katılımla 3 gün devam etti.

Sivas Konfedarasyonu Başkanı İsmail Erdem, beraberindekilerle ilçe tanıtım stantlarını gezdiler. Yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte en büyük ilgi her yıl olduğu gibi yine Doğanşar standına oldu. Sivas Konfederasyonu İsmail Erdem, Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve beraberindeki ekibi, Doğanşar ilçe standında, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ahmet Ayık, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Doğanşar Federasyonu Başkanı Mustafa Süs ve Doğanşar Belediye Başkanı Necdet Oktay Karaman karşıladı. İlçe standında oluşan sıcak ve samimi sohbet ortamında Sivas'ın gelişmekte olan ilçesi Doğanşar hakkındaki sorunlar ve yatırımlar konuşuldu.

"Doğanşar'da daha önce böyle bir kalabalık görmedim"

Sivas Günlerinin ikinci gününde, ilçe tanıtım programlarının yapıldığı sahne sırası Doğanşar ilçesine gelince, izleyicilerin ilgisi Doğanşar tanıtım programına çevrildi. Doğanşar ilçesinin tanıtım programında ilk sözü alan Doğanşar Federasyonu Başkanı Mustafa Süs, konuşmasında Doğanşar'ın kökenin ve tarihinin çok eskilere dayandığını belirterek “Doğanşar, Sivas'ın 16 ilçesi arasında çok önemli bir yere sahip güzide ilçelerimizden birisidir." dedi. Geleneksel Doğanşar festivalinin bu sene 15 Temmuz'a denk geldiğini ve hain darbe girişimi neticesinde yapılamadığını söyleyen başkan Süs, darbe girişimi gecesi Doğanşar'da olduğunu ve hain planı duyan Doğanşar ve köylerindeki tüm insanların meydanlara çıktığını söyledi. Daha önce Doğanşar'da böyle bir kalabalığı görmedim diyen Süs, “15 Temmuz gecesinde ve sonrasında vefat eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazi ve yaralılarımıza sıhhatler diliyorum." dedi. Ayrıca, Doğanşar Federasyonu Başkanı Mustafa Süs, Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem ve ekibine teşekkürlerini ileterek tüm katılımcılara teşekkür etti.

"Sivas'ın en akıllı ilçesi Zara, En şirin ilçesi Doğanşar"

Kürsüye gelen Doğanşar Belediye Başkanı Necdet Oktay Karaman, sözlerine “15 Temmuz hain girişimi kınayarak başlıyorum, Türkiye'nin dört bir yanında halkımızın Milli İrade duruşuyla bertaraf edilen hain darbe kalkışmasını en ağır dille kınıyorum. Bu kalkışmada yılmadan ve korkusuzca tanklara göğüs geren yüce Türk milletini selamlıyor, şehit olanlara Allahtan rahmet yaralananlara ise acil şifalar diliyorum" diyerek başladı.

Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın söylediği “Sivas'ın en akıllı ilçesi Zara, en şirin ilçesi Doğanşar" sözlerini alıntı yapan Başkan Karaman, “ilçemizin sosyo-kültürel ve ekonomik açıdan gelişememesinin en büyük sebebi ulaşımdır" diyerek, yapımı devam eden Doğanşar-Koyulhisar kara yolu yapımı ile bu sorunun ortadan kalkacağını dile getirdi. Doğanşar'a yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgi paylaşımında bulunan Karaman, tüm katılımcılara ve Sivas günlerine emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

"Biz ancak sahalarda ve minderlerde konuştuk bu güne kadar"

Doğanşar ilçe tanıtım programında kürsüye gelen Eski Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık; Sevgili hemşehrilerim kusura bakmayın biz ancak sahalarda ve minderlerde konuştuk bugüne kadar, kürsülere yabancıyız, sürçü lisan edersem affola diyerek tüm katılımcılar yoğun alkışlar eşliğinde selamladı.

Bir Sivaslı olarak Sivas günlerine gelipte bu atmosfer karşısında insanın gururlanmaması ve duygulanmaması elde değil diyen Ayık; 1966 yılında Dünya güreş şampiyonasında Amerikada ki Sivastan göç etmiş bir hemşehrisinin “Sivas hala güzel mi? Diyerek özlemini belirttiğini söyledi ve Sivas denince duygulanmamak elde değil dedi.

"Hiçbir ilde üç olimpiyat şampiyonu yoktur, bu onur tek Sivas'ta vardır"

Sözlerini Olimpiyat şampiyonu Taha Akgün'ün başarısına getiren Ahmet Ayık, "Mindere çıkmadan önce kendisi ile görüştüm dedim ki; Sivas'tan olimpiyat şampiyonu olarak ilk ben çıktım, sonrada Hamza Yerli Kaya. Eğer sen burada şampiyon olursan hiçbir ilde olmayan şey bizde olacak, hiçbir ilden üç kere olimpiyat şampiyonu çıkmamıştır dedim, oda çok şükür bizim yüzümüzü kara çıkarmadı. Bunu gururla söyleyebilirim ki Hiçbir ilde üç olimpiyat şampiyonu yoktur, bu onur tek Sivas'ta vardır." diyerek sözlerini tamamladı. Ahmet Ayık'ın bu konuşması salonda bulunan tüm Sivaslıları ayağa kaldırdı.

Doğanşar ilçesi tanıtım programı bu sene farklı olarak Doğanşar'dan katılan genç güreşçileri de sahnede ağırladı. Kispetleri ile hazır bulunan genç güreşçiler, Doğanşar ilçesinin pehlivanlar diyarı olduğunu kanıtlarcasına sahnede perdah atarak ve mini müsabaka gösterileri yaparak izleyicilerden tam not aldılar. Güreşçilerin er meydanı uğurlamalarını, eski milli güreşçi, Ddğanşar Federasyonu başkan yardımcısı ve Çatpınar köyü dernek başkanı Fikret Ayaz yaptı.

7. Geleneksel Sivas günlerinde, Doğanşar ilçesi tanıtım programının sonunda sahneyi yöresel sanatçı Yıldırım ve Doğanşar Folklor ekibi aldı. Yıldırımın seslendirdiği yöresel türkülerin söylendiği ve halayların çekildiği programa ziyaretçiler ve protokolde eşlik etti.

Doğanşar ilçe tanıtım programı, emeği geçenlere plaket verilmesi ve toplu fotoğraflar çekilmesinin ardından son buldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23