• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Sivas mazlumu’nu tahliye edin

Yeniakit Publisher
2016-05-03 07:30:00 - 2016-05-03 11:28:40
 ‘Sivas mazlumu’nu tahliye edin

Sivas olaylarının 23 yıldır tutuklu mazlumlarından Faruk Belkavli’nin sağlık şartlarının her geçen gün kötüye gitmesi; ‘duyarlı’ iş adamı Doğan Kasadolu’nu harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir dilekçe yazan Kasadolu, cumhurbaşkanının af yetkisini kullanarak, ağır epilepsi hastası Belkavli’nin tedavisinin yapılmak üzere tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Madımak Oteli'nde gerçekleşen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas olaylarının 23 yıldır tutuklu mazlumlarından Faruk Belkavli’nin sağlık şartlarının her geçen gün kötüye gitmesi; ‘duyarlı’ iş adamı Doğan Kasadolu’nu harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir dilekçe yazan Doğan Kasadolu, ağır epilepsi hastası Faruk Belkavli’nin “Cumhurbaşkanı Affıyla” tahliyesi ve tedavisinin yapılması yönünde bir çağrıda bulundu.

VATANDAŞLIK GÖREVİMİ YAPTIM

Ankara Sincan 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Belkavli’nin imkansızlıklar içinde yaşamasının kendisini çok üzdüğünü dile getiren Kasadolu’nun dilekçesinde, “Yargıdaki ‘Paralel Yapı’ oluşumu ve ‘İslamofobi’ nedeni ile 2004 yılından bu tarafa pek çok ‘hukuk’ ve ‘insanlık dışı’ uygulamayı ve zulmü çevremle birlikte bizzat yaşadım. Şahsımın ve çevremin bu hukuk zulmünden çektiğimiz ızdırabı başka vatandaşlarımızın da çekmemesi için epilepsi hastası Faruk Belkavli olayını huzurunuza sunmayı bir vatandaşlık görevi olarak kabullendim” denildi. 

SAĞLIK DURUMU ÇOK AĞIR

Belkavli’nin ne kendisini ne de ailesini tanımadığını sadece vatandaşlık görevini yaptığını vurgulayan Kasadolu, gazetemizin söz konusu durumla ilgili haberlerini de hatırlatarak, Cumhurbaşkanlığı makamına yazdığı dilekçesinde, “Sivas Mazlumlarından ağır epilepsi hastası 23 yıldır cezaevinde olan Faruk Belkavli’nin; sağlık durumunun ağırlaştığı iddiası üzerine araştırma yaptırılarak usul ve yasaya uygun olması durumunda “Cumhurbaşkanı Affıyla” tahliyesinin ve tedavisinin yapılmasının sağlanmasını insani mülahazalarla bir vatandaş olarak arz ve talep ederim” ifadesine yer verdi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

23 YILDIR ÇİLESİ BİTMEDİ…

Sivas mazlumlarından ağır epilepsi hastası Faruk Belkavli, 23 yıldır Ankara Sincan 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Yıllardır çilesi bitmeyen Belkavli’nin sağlık durumunun kötüye gittiğini haberleştiren gazetemiz son olarak, Belkavli’nin Adalet Bakanlığı’na yazdığı dilekçenin bakanlığa ulaşmadığını ortaya çıkarmıştı. 

MUHAMMED UZUN / İSTANBUL 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23