• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şivan Perver: Şoke oldum

Yeniakit Publisher
2015-11-28 19:23:00 - 2015-11-28 19:31:03
Şivan Perver: Şoke oldum

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin açıklama yapan sanatçı Şivan Perver, "Bu suikast ile barış, demokrasi ve kardeşlik bir daha katliama uğradı. Bu olay ile adeta şoke olmuş durumdayım, çok üzüntülüyüm" dedi.

Şivan Perver, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında açıklama yaptı. Tahir Elçi'nin öldürüldüğü saldırıyı kınayan Perver, saldırıyla barış, demokrasi ve kardeşliğin katliama uğradığını belirterek şunları söyledi:

‘BARBARLAR TARAFINDAN YAPILAN SUİKAST SONUCU KATLEDİLDİ'

"Tahir Elçi'nin katledilmesi ile barış, demokrasi ve insanlık katledilmiştir. Bugün Diyarbakır Baro başkanı avukat Tahir Elçi barış ve sükûnet açıklamasının hemen akabinde barbarlar tarafından yapılan suikast sonucu alçakça katledildi. Bu suikast ile barış, demokrasi ve kardeşlik bir daha katliama uğradı. Bu olay ile adeta şoke olmuş durumdayım, çok üzüntülüyüm. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Böyle suikastlar ile seçkin Kürt şahsiyetlerine gözdağı verilmekte olup barış çabalarının susturulması hedeflenmektedir.

‘SAVAŞ İSTEYENLER KATLİAMLARA SEBEP OLDU'

Şunu herkes bilmeli ki bu katliamda Türkiye'de çatışma ve savaş isteyenler, bu politikalarda ısrar edenlerin büyük sorumluluğu vardır. Bu politikalarda ısrar etmenin sonuç getiremediği, istikrarsızlık, acı ve katliamlara sebep olduğunu bir kez daha gördük. Türkiye'deki bütün siyasetçilerin, devlet sorumluların, hükümet temsilcilerinin ve siyasi hareketlerin artık bu gerçekliği görmeleri ve savaş ve şiddet siyasetine son vermeye çağırıyorum. Kürt ve Türk halkı Tahir Elçi'ye ve anısına bağlı kalarak artık bu savaş politikalarına daha aktif karşı çıkmaya davet ediyorum. Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet diliyor, başta ailesi, yakın dostları ve bütün halkımızın başı sağ olsun. Anısı önünde saygı ile eğiliyor, mücadelesine sadık kalarak barış için çalışmaya ve çaba göstermeye devam edeceğim."

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23