• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sisi tam Firavun

Yeniakit Publisher
2014-07-31 07:48:00 - 2014-07-30 23:00:30
Sisi tam Firavun

Batı ve İsrail’in kuklası darbeci Sisi yönetimi, Türkiye’ye getirilmeyi bekleyen 60 Gazzeli ağır yaralıyı Mısır’da bekletiyor. Tam bir firavun gibi davranan Sisi, kendisine darbeci demeyen batıya ve İsrail’e olan diyetini bu şekilde ödüyor.

HASAN ÖNAL / ANKARA - Terörist devlet İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanı Ramazan, bayram demeden devam ediyor. Okul, hastane gibi savaşta bile bombalanmayacak yerleri hedef alan Siyonist İsrail’in bu saldırılarında bin 300 civarında Gazzeli şehit olurken 700 bini de yaralandı. Türkiye, Gazze’de tedavi imkanı olmayan yaralıları Türkiye’ye getirmek için çalışma başlattı. Türkiye’nin bu isteğine ise darbeci cumhurbaşkanı Sisi’nin başkanlığındaki kukla Mısır yönetimi engel oluyor.

DARBECİ SİSİ YÖNETİMİ YARALILARI GÖNDERMİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’deki ağır yaralıların Türkiye’ye getirilmesi talimatını verdi. Bu talimat sonrasında bir ağır yaralı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Türkiye’ye getirildi. Rafah kapısından Mısır’a götürülen 60 Gazzeli yaralı daha Türkiye’ye getirilmeyi bekliyor. Fakat darbeci Sisi yönetimi, Mısır pasaportları olmadığı için yaralıların Türkiye’ye götürülmesine izin vermiyor.

İŞLER’DEN SİSİ’YE: İNSANİ DAVRAN

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Mısır’da bekletilen yaralıların durumlarının ağır olduğuna dikkat çekerek, “Mısır yaralıların Türkiye’ye getirilmesi konusunda zorluk çıkartıyor. Mısır yönetimini Gazzeli yaralıların Türkiye’ye gönderilmesi konusunda daha insani davranmaya davet ediyorum. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi.” dedi. İşler, Mısır yönetiminden yaralıların Türkiye’ye gönderilmesi konusunda zorluk çıkartmamalarını istedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

EFENDİSİNE HİZMET EDİYOR

TBMM Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Gazze’deki yaralıların turistik bir ziyaret için Türkiye’ye getirilmediklerinin altını çizerek, “Sisi, kendisini bu makama getiren İsrail’e diyet ödüyor. Bir anlamda efendisine hizmet ediyor, onun uşaklığını yapıyor. Sisi yaptıklarıyla İsrail’in ekmeğine yağ sürüyor.” dedi. Mısır’ın yaralılar konusunda yaptıklarının anlaşılabilir bir tutum olmadığını söyleyen Yıldırım, Mısır’ı bir an önce bu yanlıştan dönmeye çağırdı. Sisi’nin yaptığı bu zulmü kınadığını ifade eden Yıldırım, bundan sonra Türkiye’ye getirilmedikleri için hayatını kaybedecek olan her Gazzeli yaralıdan Mısır’ın vebali olacağının altını çizdi.

RAFAH KAPISI AÇIK OLSAYDI BUNLAR YAŞANMAZDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ise, Sisi’nin iktidara getirilmesinin diyeti olarak İsrail’in çıkarlarını gözettiğini belirterek, “Sisi yönetimi şimdi borçlarını ödüyor. Rafah kapısı zaten açık olmuş olsaydı şu an Gazze’nin başına düşen bombalar rahat düşmezdi, bu dramı şiddetli bir şekilde yaşamış olmazdık. Sisi’nin bu tuhaf davranışları anlaşılmaz değil ama daha önceki Gazze saldırılarına olan tavrı nasıl Hüsnü Mübarek’in sonunu getirdiyse bu saldırılardaki tavrı da Sisi’nin sonunu nihayetinde getirecek.” dedi. Savaşta dahi yapılmayacak şeyleri yapan İsrail’de Nazi ruhunun tenasüh ettiğini ifade eden Aktay, Hitler’in Yahudilere karşı yaptığı toplama kampını şimdi İsrail’in Gazze’de uyguladığını kaydetti.

TÜRKİYE İNSANİ KORİDOR AÇILMASINI İSTİYOR

Türkiye, Rafah kapısından Gazze’ye yönelik insani koridor açılmasını istiyor. Bu koridor vasıtasıyla diğer yaralı ve hastaları da getirip tedavi etmek isteyen Türkiye; Kızılay ve Kızılhaç ve diğer uluslararası organizasyonlarla bu sürece katkı sağlanması konusunda girişimlerde bulundu.Türkiye TİKA vasıtasıyla bölgeye yardım ulaştırmaya çalışırken, bölgedeki yoğun sağlık malzemeleri ve medikalle ilgili de Kızılay çalışmalar yürütüyor. Ayrıca Yeryüzü Doktorları gibi çalışma yapan sivil toplum kuruluşları da Gazze’de yaralıların tedavileri için yoğun çaba harcıyor.

GAZZE’DEN BİR YARALI GETİRİLDİ

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaralanarak, Mısır’da tedavisi yapılan Abdulrauf Gazi Muhammed isimli Filistinli, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı tarafından Türkiye’ye getirildi. THY’ye ait tarifeli uçakla Mısır’ın başkenti Kahire’den Atatürk Havalimanı’na getirilen Abdulrauf Gazi Muhammed, sedyeyle apronda bekletilen ambulansa taşınmış, daha sonra da tedavisi için Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülmüştü. Ayak, kol ve yüzündeki yaralar dikkat çeken Filistinli Muhammed’in tedavisi Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23