• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sisi rejiminin gerçek yüzü

Yeniakit Publisher
2014-11-29 08:24:00 - 2014-11-29 08:05:12
Sisi rejiminin gerçek yüzü

Mısır’da düzenlenen darbe karşıtı gösterilere müdahale eden polislerin taktığı maske, görenleri şok etti. İskeletor maskeli polisler, halk tarafından “rejim gerçek yüzünü gösterdi” şeklinde yorumlanırken; darbe yönetiminin, olası katliamlarda adamlarını gizleme yoluna gittiğini düşündürdü .

Mısır’da darbe karşıtı gösterilere müdahale eden güvenlik güçlerinin giyimleri görenleri hayret içinde bıraktı. Başkent Kahire’nin batısındaki Giza kentinde ana yollara konuşlandırılan “iskeletor maskeli” polis ekipleri, vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

REJİMİN GERÇEK YÜZÜ

Polisin neden böyle bir uygulama yaptığı net olarak bilinmezken, uygulama halk arasında “rejim gerçek yüzünü gösterdi”, “işte darbenin gerçek yüzü” şeklinde yorumlandı. Darbe yönetiminin, çıkabilecek olası gerginliklerde aşırı güç kullanan personelini gizlemek amacıyla böyle bir yola başvurduğu düşünülüyor.

‘GÖSTERİLER TEHDİT’

Mısır İçişleri Bakanlığı’ndan, darbe karşıtı gösteri tertipleyen gruplar hakkında yapılan açıklamada, “Bu gruplarla mücadele için kapsamlı bir yol haritası izleyeceğiz. Gösteriler öncesinde, organize edenleri tutuklayarak önlemler alınacak. Bu tehditlerle tüm ciddiyet ve kararlılıkla mücadele edilecek” denilmişti.

İhvan’dan sonra Mısır’daki en geniş tabanlı gruplardan Selefi Cephesi, “Müslüman Gençliğin İntifadası” adı altında gösteri çağrısında bulunmuştu. Dün Başkent Kahire, Beni Suveyf ve İskenderiyye başta olmak üzere birçok ilde cuma namazı sonrasında düzenlenen gösterilerde 145 kişi gözaltına alındı.

POLİS 1 VATANDAŞI DAHA ÖLDÜRDÜ

Kahire’nin doğusundaki Matariye semtinde, dün Cuma namazı sonrası “Müslüman Gençliğin İntifadası” adı altında düzenlenen gösterilerde, polisin pompalı tüfekle açtığı ateş sonucu boynundan ve yüzünden yaralanan Muhammed Hasan adlı gösterici hayatını kaybetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23