• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sırplar Bosna'yı bölmeye çalışıyor!

Yeniakit Publisher
2016-09-26 01:02:00 -
Sırplar Bosna'yı bölmeye çalışıyor!

Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nin Başkanı Milorad Dodik, cumhuriyet için ‘devlet' ifadesini kullanarak, "Sırp Cumhuriyeti, devlet gibi önemlidir. Sırp Cumhuriyeti devlettir" dedi.

Sırp lider, başkent Saraybosna yakınlarında, Sırp nüfusun yoğun yaşadığı Pale'de toplanan destekçilerine yaptığı konuşmada, bugün entite sınırlarında yapılan referandumla ‘şanlı tarihlerinde yeni bir sayfa açıktıklarını' belirterek, 9 Ocak'ın ‘Sırp Cumhuriyeti Günü' olarak kabul edilmesi için yapılan referandumu ‘başarılı' olarak niteledi.

Her şeyin Pale'de başladığını ve kutlamanın da burada yapılması gerektiğini dile getiren Dodik, 9 Ocak 1992'de Pale'de Sırp Cumhuriyeti'nin kurulduğunu anımsattı.

‘REFERANDUMDA OY KULLANMAYAN HER SIRP VATANDAŞIN İSE UTANMASI GEREK'

Dodik, Sırp Cumhuriyeti halkı ve yaptıkları seçimle gurur duyduğunu belirterek, referandumda oy kullanmayan her Sırp vatandaşın ise utanması gerektiğini savundu. Sırp Cumhuriyeti'nin Yugoslavya'nın dağılmasının sonucu ortaya çıktığını aktaran Dodik, Sırp halkının özgürlüğünün, sadece bir devlete sahip bulundukları takdirde garanti altında olacağını söyledi. Dodik, Sırp Cumhuriyeti'nin devlet gibi önemli olduğunu belirterek, "Sırp Cumhuriyeti devlettir. Okulda bir şeyin devlet olarak adlandırılması için üç temel kriter olduğunu öğrendim: Toprak, etkili bir iktidar ve devleti isteyen halk. Sırp Cumhuriyeti'nde ne eksik? Hiçbir şey" görüşünü savundu.

OYLARIN YÜZDE 30.76'SI SAYILDI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Öte yandan, ‘Referandumu Düzenleme Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, oyların yüzde 30.76'sının sayıldığı ve resmi olmayan ilk sonuçlara göre, sandığa gidenlerin yüzde 99.8'inin ‘9 Ocak'ın Sırp Cumhuriyeti Günü olarak kutlamasını destekliyor musunuz?' sorusuna ‘evet' cevabını verdiği bildirildi. Sırp Cumhuriyeti'nde yaşayan Boşnaklar ise bugünkü referandumu boykot etti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23