• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sırbistan'dan Kosova'ya 'savaş' uyarısı!

Yeniakit Publisher
2017-01-16 20:47:00 -
Sırbistan'dan Kosova'ya 'savaş' uyarısı!

Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç, Sırp yolcu treninin Belgrad'tan Sırpların yoğun yaşadığı Kuzey Mitroviça'ya sefer yapmasının engellenmesi üzerine Kosova'yı savaş kışkırtıcılığı yapmakla suçladı.

Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç'in, iki ülke arasında gerginliğe yol açan bu olayı yorumlayarak gerektiği takdirde Kosova'daki Sırpları korumak için Kosova'ya silahlı güçlerini gönderebileceğini açıkladığı belirtildi.

Sırp lideri, "Kosova'da Sırp nüfusun tehdit ile karşı karşıya gelmesi durumunda Sırbistan Kosova'ya askerlerini göndermekte tereddüt etmeyecektir. Ayrıca sadece askerlerimiz değil, hepimiz topraklarımızı savunacağız, bizzat ben savunacağım" ifadelerini kullandı. Nikoliç, Sırbistan'ın çatışma istemediğine dikkat çekerek "Ama gerektiği takdirde ben Başkomutan olarak alacağım bütün kararların sorumluluğunu üstleneceğim" açıklamasında bulundu. Geçen cumartesi günü Belgrad'dan Sırpların yoğun olarak yaşadığı Kosova'nın kuzey bölümündeki Mitroviça şehrine deneme seferine çıkan yolcu treni engellemek amacıyla sınırda Kosova polisinin yığınak yapması üzerine tren Belgrad'a geri dönmüştü.

2008'de Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan eden Kosova, Sırbistan tarafından henüz tanınmıyor. Kosova sınırları içinde kalan Sırpların durumu Priştina ve Belgrad arasında sık sık gerilim konusu oluyor.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23