• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sırbistan ve Kosova'da sel baskını meydana geldi

Yeniakit Publisher
2014-04-20 17:13:00 -
Sırbistan ve Kosova'da sel baskını meydana geldi

Yoğun yağışlar nedeniyle Sırbistan ve Kosova'da nehirlerin taşması nedeniyle yüzlerce kişi tahliye edildi, onlarca ev sular altında kaldı

BELGRAD/PRİŞTİNE - Son günlerde Balkanlar'da etkili olan aşırı yağışlar Sırbistan ve Kosova'da nehirlerin taşmasına neden oldu.

Sırbistan'ın doğu ve güneydoğusunda bulunan Timok, İbar ve Raşka nehirlerinin taşması, Luçani, Dolyevats, Prokopolye, Zayeçar, Pojegi, Kurşumliya ve Medveci belediyelerinde sellere neden oldu. Söz konusu yerleşim bölgelerinde yaşanan sel nedeniyle olağanüstü durum ilan edildi.

Sırbistan Acil Durum Yönetimi Başkanı Predrag Mariç, nehirlerin su seviyelerinin durgunlaştığını ve şu anda yeni sellerin beklenilmediğini açıkladı.

Kurtarma ekiplerinin nehirlerin taştığı bölgelerde her ihtimale karşı hazır bekletildiğini ifade eden Mariç, "En kritik anlar, Sırbistan'ın doğusunda bulunan Dolyevats kasabasında yaşandı. Son iki gündür etkili olan yağışlardan dolayı Dolyevats kasabasında meydana gelen selden dün gece 60 kişi kurtarılırken, 440 kişi de tahliye edildi" diye konuştu.

Raşka Nehri'nin taştığı Sancak bölgesinin en büyük kenti Novi Pazar kentinde de olası su baskınlarına karşın polis ve itfaiye ekiplerinin hazırda beklediği öğrenildi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Kosova'da 100'den fazla ev sular altında

Yağışların 3 gündür aralıksız olarak devam ettiği Kosova'nın başkenti Priştine ile Poduyevo, Vuçitrn, Graçanitsa, Klokot ve Vitina belediyelerinde su baskınları görüldü. 

Priştine Büyükşehir Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, sellerin büyük bir kısmına, yasadışı yapılan kanalizasyonların sebep olduğunu belirterek, Kosova polisinin ve itfaiye ekiplerinin su baskınlarının yaşandığı caddelerin açılması için yoğun bir şekilde çalışma yürütttüğünü kaydetti.

Priştine'den 10 kilometre uzaklıkta bulunan Graçanitsa yakınlarındaki Uglyare köyünde de yaşanan sel felaketi nedeniyle yaklaşık 100 ev sular altında kaldı. 

Evi nehir kenarında bulunan Deyan Yoviç, "Çocuklarım evden çıkamıyor, kanalizasyonlar kapalı, her şey kapalı. Belediye yetkilileri burada kanal kazmayı planlıyor, ne olacağını daha sonra göreceğiz" dedi. 

Bu arada, Kosova'da özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar, yaşanan taşkınların ardından, kuyularda bulunan suyun içilemeyeceğini, bunun da kendilerini zor durumda bırakacağını ifade ediyor.


AA
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23