• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sınır ötesine yardımlar

Yeniakit Publisher
2014-12-18 11:20:00 -
Sınır ötesine yardımlar

Osman Gerem: Sınır ötesine gönderilen yardımların azaldığını söyledi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sayılarının artması üzerine sınır ötesine gönderilen yardımların azaldığını söyledi.

Gerem, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce başlattıkları "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde Suriye'nin çeşitli kentlerine bugün kadar yaklaşık 170 tır yardım malzemesi gönderdiklerini belirtti.

Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamak için Türkiye'deki birçok kuruluşla irtibata geçtiklerini aktaran Gerem, çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle 200 bine yakın Suriyelinin Türkiye'ye sığındığını anımsatan Gerem, bunlara yardım edebilmek için harekete geçtiklerini vurguladı.

Yaşanan yoğunluk nedeniyle topladıkları yardımları Suriyeli Kürtlere dağıttıklarını, bu nedenle de sınır ötesine yardım ulaştıramadıklarını dile getiren Gerem, şunları kaydetti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Son dönemde Kobani'deki gelişmeler nedeniyle ülkemize gelen sığınmacılar, kentin farkı ilçelerine dağıldı. Ülke genelinde topladığımız yardımları Kobani'den gelen misafirlerimize dağıtmak zorunda kaldık. Bu nedenle uzun süredir Suriye'ye yardım tırı gönderemedik. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Savaş mağduru kardeşlerimize yardım edebilmek için Türkiye'de birçok belediye ve yardım kuruluşuyla görüşüyoruz. Halkımız gerçekten özverili davranıyor. Umarım en kısa sürede sınır ötesine yardım ulaştırırız."

Gerem, hayırseverlerden kentin çeşitli ilçelerindeki sığınmacılara sahip çıkmasını istedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23