• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sınır ötesi tezkeresinde dikkat çeken detay

Yeniakit Publisher
2017-09-22 18:08:00 - 2017-09-22 18:09:19
Sınır ötesi tezkeresinde dikkat çeken detay

Türkiye'nin IKBY'deki 'bağımsızlık' referandumuna karşı sert tutumu sürerken, yarın TBMM'ye gelecek Irak tezkeresine eklenen bir madde dikkat çekti.

Yarın TBMM'de oylanacak Irak tezkeresine eklenen bir madde dikkat çekti. Daha önceki tezkerelerde yer almayan ibarede 'Irak'ta etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler' gerekçesi yer alıyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin referandum ısrarı sürerken ve Kerkük adım adım çatışmaya sürüklenirken Türkiye’de gözler bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) zirvesi ve hemen ardından toplanacak Bakanlar Kurulu’na çevrildi.

TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye tezkeresi için 23 Eylül Cumartesi günü saat 16.00'da olağanüstü toplanacak.

DİKKATLERİ ÇEKEN İBARE

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başbakanlık Tezkeresi'nde dikkati çeken bir ibare de yer aldı. Türkiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiği belirtilerek, "Diğer taraftan, Irak'ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır" ifadesine yer verildi.

İLK TEZKERE

Meclis'ten çıkan tezkerelerin ilk örneği 1950'de görüldü. 6 Aralık 1950 yılında onaylanan tezkere ile Türkiye Kore Savaşı'na asker gönderdi. TBMM'nin 6 Aralık birleşiminde, "Dünya barışını kurmak, korumak ve insanlığın emniyet ve huzurunun sağlanması amacıyla Türk askerinin BM orduları saflarına katılması" yönündeki Başbakanlık Tezkeresi kabul edildi.

ERDOĞAN KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda cumartesi günü yapılacak Irak ve Suriye tezkeresi görüşmelerine katılacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23