• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Sincar'daki PKK varlığı soruna yol açar'

Yeniakit Publisher
2017-04-18 13:39:00 -
'Sincar'daki PKK varlığı soruna yol açar'

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ı kabul eden Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame en-Nuceyfi, terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığının sorunlara yol açabileceğini söyledi. Nuceyfi, "Telafer'ki Türkmenlerin ve Sünnilerin birlikte hareket etmesi gerekir" dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame en-Nuceyfi, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ile bir araya geldi.
Görüşmenin ardından Nuceyfi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ikilinin "siyasi ilişkiler, Musul'u kurtarma operasyonu ve kentin geleceği ile Büyükelçi Yıldız'ın geçen hafta Necef ve Kerbela'ya gerçekleştirdiği ziyaretleri" ele aldığı belirtildi.
Açıklamada Nuceyfi'nin "Telafer'de durum çok hassas. Buranın kurtarılması ve kontrol dışı eylemlere izin verilmemesi için Sünni ve Şiiler (Türkmenler) birlikte hareket etmeli ve araziyi de bunlar kontrol etmeli." ifadelerini kullandığı ve Musul'un yeniden imarı konusunda Türkiye'den katkı sağlamasını istediği kaydedildi.

PKK varlığı sorun oluştururMusul'un batısından kaçan sivillerin sayısının her geçen gün arttığını belirten Nuceyfi'nin, "Sincar'daki PKK varlığından dolayı sorunların çıkacağı yönünde göstergeler söz konusu. Bunun yanında Telafer'deki durum, Ninova Ovası ve azınlıklar sorunu da var. Tüm bunlar halkın iradesine saygı çerçevesinde bir çözümü gerektiriyor. Bu iradeyi inkar etmek ve atlamak bizi hiçbir şekilde çözüme götürmez. Ninova Muhafızları, Musul'un doğusundaki operasyonlarda orduyla birlikte hareket etti ve arazi kontrolünden uzaklaştırılması dahil verilen tüm askeri emirleri yerine getirdi. Bu da söz konusu yapının ciddiyetini gösteriyor." değerlendirmesinde bulunduğu ifade edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23