• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şimşek, Kılıçdaroğlu'na meydan okudu: Dünden razıyım

Yeniakit Publisher
2015-04-21 12:03:00 - 2015-04-21 12:11:00
Şimşek, Kılıçdaroğlu'na meydan okudu: Dünden razıyım

Bakan Mehmet Şimşek, Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkındaki açıklamalarına cevap verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ana muhalefetin genel başkanı ile maliye ile ilgili herhangi bir konuda, özellikle de seçim vaatleri konusunda, bir platformda bir araya gelip bu konuları tartışmaya dünden razıyım" dedi

Şimşek, Kanal 24'te gündeme ilişkin soruları cevapladı. Burada,  CHP'nin seçim vaatlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek, kendilerinin  10 yıldır uyguladığı bazı programların da bu bildirgesinde yer aldığını söyledi.

Şimşek, geçen sene 1 milyon 300 bin kişiye, 2007'den bu yana da 6  milyondan vatandaşa istihdam sağladıklarını vurgulayarak, "Bunlar içi boş  vaatler. Asgari ücretlimizin imkanlarını artırdık, daha da artırmak isteriz ama  asgari ücretle ilgili vaatlerini yerine getirsinler, asgari ücretli  kardeşlerimizin çoğu ya işini kaybedecek ya da tamamen kayıtdışılığa geçilecek"  diye konuştu.

Türkiye'nin dünyada asgari ücretlerin 100-200 dolar olduğu ülkelerle  rekabet ettiğini belirten Şimşek, işverenin maliyetinin bu kadar artırılması  durumunda ya işyerini kapatacağını ya da tamamen kayıtdışılığa yöneleceğini  kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, emeklilere ikramiye  verilmesiyle ilgili notere gittiğini anımsatan Şimşek, "2011'de 220 milyar  liralık içi boş vaatlerle geldiler ama vatandaş bunu satın almadı. 'Haydi be  böyle şey olur mu?' dedi. Biz bile ciddiye almadık. Bugün aynı işi daha yüksek  dozda tekrarlıyorlar. Biz vatandaşın güvenini kazanmışız, bir söz verdiysek hemen  yapıyoruz ve gerçekten bu dönemde ülkenin temellerini sağlamlaştırdık"  değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, bu vaatlerle milletin kafasının karıştırılmaya çalışıldığına  dikkati çekti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 "ANA MUHALEFET LİDERİ İLE BU KONULARI TARTIŞMAYA HAZIRIM"

Bakan Şimşek, "kendisinin maliyeden anlamadığı" iddialarıyla ilgili de  şunları kaydetti:

 "Maliyeyi anlamak için sadece hesap uzmanı olmak yetmiyor. Türkiye'nin  en iyi bütçe performansları benim dönemimdedir. Çok büyük bir memnuniyetle Ana  muhalefetin genel başkanı ile maliye ile ilgili herhangi bir konuda, özellikle de  vaatleri konusunda, bir platformda bir araya gelip bu konuları tartışmaya dünden  razıyım. Türkiye'nin kamu maliyesinin nereden nereye geldiğini herkes biliyor.  Sayı saymasını bilmiyorlar ya da milleti kandırıyorlar. Genel başkanla ben bu  konuları her platformda tartışırım. Çıksınlar, birkaç gün içerisinde hangi  vergileri artıracaklarını, kimin maaşını keseceklerini, hangi harcamaları  kısacaklarını, ne yapacaklarını bize anlatsınlar, biz de öğrenelim."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23